Administrația de la Kremlin a declarat, marți, că propunerea făcută de președintele ucrainean Volodomir Zelenski pentru un acord de pace este de fapt un pas „pentru a continua ostilitățile”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Putin, Rusia neagă posibilitatea unei retrageri a trupelor de pe teritoriul ucrainean înainte de sfârșitul anului.

Citește și: Vladimir Putin și-a anulat conferința de presă maraton, pentru prima oară în ultimii 10 ani

„Aceștia sunt trei pași către continuarea ostilităților”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, referindu-se la așa-numitul plan „în trei pași” pentru pace, după cum a raportat agenția de presă rusă Interfax.

Retragerea militară din Ucraina, exclusă de Vladimir Putin

Peskov a mai subliniat că o posibilă retragere militară din Ucraina „nu este fezabilă” și a susținut că „Ucraina trebuie să accepte realitățile care au apărut în acest timp”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Sunt realități care au avut loc datorită politicii duse în ultimii 15-20 de ani de conducerea ucraineană și de actualul regim ucrainean”, a spus el.

Citește și: Volodimir Zelenski i-a cerut ajutorul lui Joe Biden. Cei doi lideri au discutat la telefon despre populația civilă din Ucraina și despre infrastructură

"Aceste realități indică faptul că Rusia are noi părți de teritoriu care au apărut în urma referendumurilor din acele regiuni.

Fără a ține cont de aceste realități este imposibil să se realizeze progrese", a argumentat el, referindu-se la decizia Moscovei de a anexa în septembrie regiunile ucrainene din Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, parțial ocupate în cadrul invaziei.

Ce plan de pace a propus Zelenski

Volodimir Zelenski a declarat luni că propunerea sa de pace include livrarea de mai multe arme de către partenerii săi pentru a „scurta agresiunea rusă”, precum și obținerea stabilității financiare și sociale în Ucraina până în 2023 și a „noi diplomații” care să conducă la un proces de negocieri pentru „oprirea agresiunii Rusiei”.

"Ucraina a condus întotdeauna procesul de negocieri și a făcut tot posibilul pentru a opri agresiunea rusă. Acum simțim că o oportunitate de a folosi diplomația pentru a obține eliberarea tuturor oamenilor și a tuturor teritoriilor noastre este mai aproape", a spus el, potrivit unei declarații a președinției ucrainene.

Prin urmare, președintele a propus organizarea unui „summit special” pentru „a stabili cum și când punctele Formulei Păcii Ucrainene pot fi implementate” și le-a cerut liderilor G7 „să dea dovadă de leadership în implementarea formulei păcii în întregime sau în special asupra unor puncte specifice.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si