In articol:
"Toţi românii trebuie să ştie! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, în suma de 12.058.345 Euro!", a scris Florin Cîţu pe Facebook, miercuri.
În urmă cu o zi, ministrul de Finanţe declara că Guvernul a suplimentat, la rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva noului coronavirus.
Cât au costat dozele de vaccin CORONAVIRUS
"Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni- n.r.), Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare", a
El a adăugat că "orice altă informaţie" apărută în spaţiul public este falsă.
Premierul Ludovic Orban afirma, săptămâna trecută, că distribuţia vaccinului anti-Covid-19 se va face în mai multe etape.
Citeste si: Unde va fi depozitat vaccinul anti-Covid-19 după ce va fi adus în România? Anunțul autorităților
Citeste si: Rusia a anunțat cât va costa vaccinul anti-COVID-19 "Sputnik V"
Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat marţi un contract cu societatea americană Moderna, în vederea furnizării a până la 160 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19- cel de-al şaselea contract încheiat de UE cu un laborator farmaceutic.
”Sunt fericită să anunţ că vom aproba mâine (miercuri) un nou contract în vederea securizării altui vaccin împotriva covid-19 în portofoliul nostru”, a anunţat marţi von der Leyen.
Înainte de acest anunţ, Comisia a semnat cinci contracte prin care precomandă vaccinuri împotriva covid-19, şi anume cu grupurile suedezo-britanic AstraZeneca şi britanic Johnson & Johnson (până la 400 de milioane de doze de la fiecare), cu grupul franco-britanic Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze), cu alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech (până la 300 de milioane de doze) şi compania germană CureVac (până la 405 milioane de doze).
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
Aceste livrări vor avea loc însă după ce vaccinurile se vor dovedi sigure şi eficiente.
Distribuirea oricărui vaccin are loc numai după unda verde a autorităţii de reglementare, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).
Uniunea Europeană (UE) a evocat până acum ”începutul lui 2021” în privinţa distribuirii primelor doze.