Proporția adulților italieni care încă locuiesc cu părinții lor este extrem de mare, potrivit The Guardian.

O mamă din Pavia a fost nevoită să ia măsuri drastice după ce cei doi fii ai săi – ambii ajunși la vârsta de 40 de ani – au refuzat să abandoneze confortul căminului familiei.

Conform Ansa.it, femeia, în vârstă de 75 de ani, din orașul Pavia, se săturase să își întrețină fiii, de 40 și 42 de ani, și a încercat în mai multe rânduri să-i convingă să-și găsească o locuință autonomă, mai ales că

fiecare avea un loc de muncă.

„Dar niciunul dintre ei nu a vrut să plece”, a spus ea, potrivit unui raport din ziarul local La Provincia Pavese.

Cei doi fii ai femeii trebuie să "își ia papucii" în maxim două luni

Bătrâna mamă a fost enervată și de faptul că fiii ei nu contribuie la cheltuielile casei sau la treburile casnice, relatează ziarul regional.

Așa că femeia s-a decis să îi cheme în judecată pe cei doi "paraziți". O judecătoare din Pavia, Simona Caterbi, a simpatizat cu situația și a emis un ordin de evacuare împotriva bărbaților.

„După o anumită vârstă nu mai există nicio obligație din partea părinților”, a explicat judecătoarea în motivarea deciziei sale. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cei doi copii-adulți ai italiencei au la dispoziție două luni să evacueze domiciliul părintesc, până în 18 decembrie 2023.

Judecătoria din Pavia

Judecătoria din Pavia

[Sursa foto: La Provincia Pavese]

Cine sunt "bebelușii mari" sau  bamboccioni  din Italia 

Aproape 70% dintre persoanele din Italia cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani locuiesc încă acasă cu părinții, conform datelor din 2022: 72,6% dintre bărbați și 66% dintre femei.

Un studiu din 2019 a constatat că dintre tinerii adulți care locuiesc acasă, 36,5% erau studenți, 38,2% aveau un loc de muncă și 23,7% își căutau un serviciu.

Deși în Italia a existat întotdeauna o cultură a mai multor generații care trăiesc sub același acoperiș, numărul tinerilor adulți care stau mai mult în casa familiei a crescut în ultimii ani, mai ales ca urmare a condițiilor economice dure și a duratei îndelungate de timp necesare pentru a găsi un loc de muncă stabil.

Cu toate acestea, mulți tineri de acest fel sunt considerați bamboccioni (bebeluși mari), un termen folosit pentru prima dată de un politician italian în 2007 pentru a-și bate joc de adulții care încă locuiesc cu părinții lor și care sugerează că unii o fac pentru confortul camerei și al mesei gratuite.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

bamboccioni 

Fenomenul de bamboccioni în Italia

 

 

Potrivit presei italiene, un astfel de ordin de evacuare este rar, dar au mai existat cazuri de părinți duși în instanță de copiii lor adulți care încă așteaptă sprijin financiar.

Într-un caz, în 2020, instanța supremă a Italiei a respins apelul unui muzician în vârstă de 35 de ani, care a susținut că veniturile sale anuale de 20.000

de euro nu erau suficiente pentru a trăi și că avea nevoie de bani de la părinți.

Cazul său a fost respins, instanța hotărând că tinerii adulți nu au dreptul automat la sprijinul financiar al părinților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si