Close sidebar
Close sidebar

Anunțul ANM în România: Posibile „ploi roșii” în următoarele zile

Este alertă meteo în România. Meteorologii anunță „ploi roșii” în zilele ce urmează.

Georgiana Balaban,

Sunt anunțate ploi roșii în țară.

[Sursa foto: Arhivă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Administrația Națională de Meteorologie a emis recent o alertă meteo ce îi îngrijorează pe români. Conform experților, este posibil ca zilele următoare să vină „ploi roșii” din cauza prafului saharian.

Ce îi așteaptă pe români în următoarele zile

Meteorologii lansează o nouă avertizare meteo. De noaptea trecută un val saharian a intrat în țara noastră. Vine într-o cantitate medie, însă se va face resimțit în special marți noaptea și miercuri, 30 martie, în mare parte în vestul și în nordul țării.

Citeste si: Avertizare METEO: Cod galben de vânt puternic

De asemenea, joi seara și vineri noaptea va atinge concentrații ridicate în mare parte din țară.

Partea afectată spre sfârșitul săptămânii este în special în jumătatea de sud a țării, unde este posibil ca precipitațiile să capete o culoare roșiatică, fiind numite „ploi roșii".

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Ora de vară 2022: Cum ne afectează sănătatea această schimbare de oră?

În România au mai existat ploi cu praf saharian. Praful saharian înseamnă niște particule minerale minuscule, care sunt atât de ușoare încât vânturile le învârt rapid și le transportă în troposfera medie și superioară.

Citeste si: VIDEO- Primăvara și-a intrat în drepturi. Vremea caldă aduce clienți la terase

Acest tip de praf saharian se formează după vânturile fierbinți din Africa care transportă de câteva ori pe an o cantitate extraordinară de nisip din Sahara până pe continentul nostru, acesta nefiind însoțit de vreo substanță chimică sau dăunătoare, ci doar de mizerie.

Citeste si: Prognoza meteo ANM, miercuri, 30 martie 2022. Starea vremii în România

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI