Meteorologii anunţă că, de vineri până sâmbătă, vor fi ploi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi nord-vestul Munteniei, sâmbătă va ploua în majoritatea regiunilor, iar duminică şi luni, vor fi ploi mai ales în jumătatea de est a ţării.

Citește și: VIDEO Codurile de vreme rea au adus ninsori la munte! Ce au spus meteorologii?

Ploile și vântul puternic se mută treptat către zona de est a României, iar temperaturile se reduc simțitor în cursul acestui weekend. 

Cum va fi vremea în weekend în România

Din dimineaţa zilei de vineri (04 octombrie) şi până în dimineaţa zilei de sâmbătă (05 octombrie), temporar va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi nord-vestul Munteniei.

Sâmbătă (05 octombrie) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică şi luni (06 şi 07 octombrie), mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi averse, însoţite pe spaţii mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 20...30 l/mp şi pe arii restrânse peste 40...50 l/mp, precizează ANM.

În regiunile sudice şi estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40...50 km/h.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini cu Klaus Iohannis și Carmen Iohannis, în hotelul din Paris- antena3.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

O atenţionare meteorologică cod galben va fi valabilă pentru intervalul 04 octombrie, ora 10 – 04 octombrie, ora 21, fiind prognozate intensificări ale vântului în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70...80 km/h.

De asemenea, a fost emisă o atenţionare meteorologică cod galben pentru intervalul 04 octombrie, ora 23 – 05 octombrie, ora 15, fiind anunţate ploi însemnate cantitativ în sudul Banatului, vestul şi nordul Olteniei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, unde, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile

de apă vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.

O a treia atenţionare meteorologică cod galben vizează intervalul 05 octombrie, ora 15 – 06 octombrie, ora 12.

”În Moldova, cea mai mare parte a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 40...50 l/mp. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină”, transmite ANM.

Citeste si: Veste importantă pentru doamnele aflate în prag de pensionare! Femeile pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu până la 11 ani- kfetele.ro

Citeste si: Filmările la ”Men in Black”, oprite timp de mai multe ore din cauza unei situații inedite cu Will Smith. Ce a putut să facă actorul: ”Un astfel de incident nu poate fi ignorat”- radioimpuls.ro

Citeste si: Paradisul interzis. Insula de care nu se poate apropia nimeni. Ultimul om care a ajuns acolo a fost ucis de un trib misterios- antena3.ro

 

Vremea în Capitală

Vremea rămâne caldă în București în cursul zilei de vineri, însă sâmbătă va plouă cu cantități importante de apă, iar duminică se răcește semnificativ.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 04.10.2024 Ora 09:00- 05.10.2024 Ora 09:00
Temperaturile vor continua să crească, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 05.10.2024 Ora 09:00- 06.10.2024 Ora 09:00
Vremea se va menţine caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate începând din orele serii, când vor fi averse şi descărcări electrice. Prin acumulare, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 06.10.2024 Ora 09:00- 07.10.2024 Ora 10:00
Vremea se va răci şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 10...12 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si