Close sidebar
Close sidebar

Ploile traversează România de la vest spre est. HARTA fenomenelor meteo din weekend

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineața noi mesaje de avertizare COD GALBEN cu privire la fenomene meteo extreme care lovesc teritoriul României, de la vest spre est, în următoarele trei zile.

Sorin Negru,

Cum va fi vremea în weekend în România. Cod galben de ploi

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Meteorologii anunţă că, de vineri până sâmbătă, vor fi ploi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi nord-vestul Munteniei, sâmbătă va ploua în majoritatea regiunilor, iar duminică şi luni, vor fi ploi mai ales în jumătatea de est a ţării.

Citește și: VIDEO Codurile de vreme rea au adus ninsori la munte! Ce au spus meteorologii?

Ploile și vântul puternic se mută treptat către zona de est a României, iar temperaturile se reduc simțitor în cursul acestui weekend. 

Cum va fi vremea în weekend în România

Din dimineaţa zilei de vineri (04 octombrie) şi până în dimineaţa zilei de sâmbătă (05 octombrie), temporar va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi nord-vestul Munteniei.

Sâmbătă (05 octombrie) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică şi luni (06 şi 07 octombrie), mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi averse, însoţite pe spaţii mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 20...30 l/mp şi pe arii restrânse peste 40...50 l/mp, precizează ANM.

În regiunile sudice şi estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40...50

km/h.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

O atenţionare meteorologică cod galben va fi valabilă pentru intervalul 04 octombrie, ora 10 – 04 octombrie, ora 21, fiind prognozate intensificări ale vântului în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70...80 km/h.

De asemenea, a fost emisă o atenţionare meteorologică cod galben pentru intervalul 04 octombrie, ora 23 – 05 octombrie, ora 15, fiind anunţate ploi însemnate cantitativ în sudul Banatului, vestul şi nordul Olteniei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, unde, în intervale scurte de timp sau

prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.

O a treia atenţionare meteorologică cod galben vizează intervalul 05 octombrie, ora 15 – 06 octombrie, ora 12.

”În Moldova, cea mai mare parte a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 40...50 l/mp. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină”, transmite ANM.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Când se deschide Târgul de Crăciun 2024 de la Brașov- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

 

Vremea în Capitală

Vremea rămâne caldă în București în cursul zilei de vineri, însă sâmbătă va plouă cu cantități importante de apă, iar duminică se răcește semnificativ.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 04.10.2024 Ora 09:00- 05.10.2024 Ora 09:00
Temperaturile vor continua să crească, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 05.10.2024 Ora 09:00- 06.10.2024 Ora 09:00
Vremea se va menţine caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate începând din orele serii, când vor fi averse şi descărcări electrice. Prin acumulare, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 06.10.2024 Ora 09:00- 07.10.2024 Ora 10:00
Vremea se va răci şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 10...12 grade.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI