Potrivit experților, o femeie folosește aproximativ 11 mii de tampoane, absorbante și alte produse asemănătoare pe parcursul vieții. Cercetătorii au făcut o descoperire cu adevărat îngrijorătoare în ceea ce privește o parte dintre aceste produse.

În trecut, aceștia au aflat că în anumite produse de igienă intimă pentru femei se află substanțe foarte toxice, precum perfluoroalkyl, plastifianți, cunoscuți și sub denumirea de ftalați; și compuși organici volatili, sau COV, emiși sub formă de gaz sau parfumuri de la multe produse de consum.

S-a demonstrat că toate aceste grupe chimice perturbă sistemul endocrin al organismului, metabolismul, zahărul din sânge, starea de spirit, somnul și multe altele. 

Citește și: VIDEO Bătaie pe plajă pentru un șezlong. Două femei s-au încăierat pentru un loc cât mai aproape de mare

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me- wowbiz.ro

Citeste si: Ascensiunea de neoprit a lui Chubby: De ce pisica generată de AI, virală pe TikTok, ar putea fi viitorul internetului- antena3.ro

absorbante, menstruatie, ingrijire, igiena femei

Arsenic și plumb în absorbantele pentru femei 

Recent, un mic studiu pilot a descoperit arsenic și plumb atât în tampoanele organice, cât și în cele obișnuite. Deși concentrația acestor substanțe a fost mică, nu există un nivel sigur de expunere la plumb, potrivit Agenției pentru Protecția Mediului din SUA.

Cu toate acestea, studiul în cauză nu a putut determina dacă metalele grele s-ar putea scurge din tampoane în organism, făcând astfel necunoscut orice impact potențial asupra sănătății, a declarat autorul principal al studiului, Kathrin Schilling, profesor asistent de științe ale sănătății mediului la Mailman School of Public Health din New York.

„Nu vreau ca oamenii să intre în panică, ci să fie conștienți de faptul că s-au găsit metale grele în aceste produse menstruale.

Evident, următorul pas este să faci cercetări care să arate dacă metalele se scurg din tampon în corp”, a spus Kathrin Schilling.

Țesutul vaginal este mai permeabil decât alte părți ale corpului, așa că dacă studiile ar descoperi că substanțele chimice îngrijorătoare se scurg din produsele menstruale în corp, ar putea fi o problemă semnificativă, mai spun specialiștii în domeniu. Totuși, momentan femeile sunt îndemnate să nu se îngrijoreze și să nu trăiască cu teamă din această cauză.

„Sunt preocupată de produsele menstruale care sunt folosite în interiorul corpului. Cu toate acestea, nu există niciun motiv ca oamenilor să le fie frică să folosească produse menstruale în acest moment”, a spus Anna Pollack, profesor asociat la nivel global și sănătatea comunității la Universitatea George Mason din Fairfax, Virginia, scrie CNN.

Citește și: Cele trei chipuri din imagine sunt ușor de văzut, dar al patrulea chip poate fi găsit doar de oamenii cu IQ ridicat

absorbante, menstruatie, ingrijire, igiena femei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si