Întâlnirea de la Palatul Victoria, acolo unde s-a discutat iar pe tema alegerilor prezidențiale, s-a încheiat cu o decizie clară din partea PNL. 

După multe discuții în contradictoriu, astăzi, 1 iulie, la Biroul Permanent Național, liderii PNL au votat în unanimitate ca alegerile prezidențiale să se desfășoare la termen.

Citește și: Klaus Iohannis nu mai vrea la conducerea NATO! Pe cine susține România, după ce șeful statului și-a retras candidatura

PNL vrea alegeri la sfârșit de toamnă

În timp ce PSD a pledat mereu ca alegerile să aibă loc în luna septembrie, pe data de 15 să fie primul tur, iar pe data 29 al doilea tur, liberalii s-au opus mereu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Iar acum au votat astfel încât, spun ei, campania să nu aibă loc în perioada concediilor românilor. Așadar, votul lor este acela ca alegerile prezidențiale să aibă loc la finalul lunii noiembrie, chiar începutul lui decembrie.

„În unanimitate, toţi membrii Biroului Politic Naţional au fost de acord ca în continuare să susţinem desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la termen. Am convenit, pe baza tuturor discuțiilor pe care le-am avut, campania să nu se desfășoare în luna iunie sau august, când e vacanță.”,

a precizat Nicolae Ciucă, după ședința avută cu liderii PNL.

Citește și: Candidați oficiali la alegerile prezidențiale 2024. AUR a făcut marele anunț

Ceea ce înseamnă că alegerile prezidențiale ar putea avea loc pe 24 noiembrie, primul tur, și pe 8 decembrie al doilea tur. Între timp, pe 30 noiembrie, românii și-ar putea vota favoriții la alegerile parlamentare, după cum susține Cseke Attila. 

„Dacă nu mai este posibilă data alegerilor pe 15 septembrie şi 29 septembrie turul doi, aşa cum coaliţia a stabilit iniţial, atunci credem că aceste alegeri pot fi stabilite pentru luna octombrie. Dacă nu va exista un acord în coaliţia de guvernare, atunci alegerile prezidenţiale vor trebui organizate undeva în noiembrie. Există posibilitatea organizării alegerilor prezidenţiale, ca să ne încadrăm şi în termenele constituţionale, în 24 noiembrie primul tur, în 30 noiembrie alegerile parlamentare, şi în 8 decembrie turul doi al prezidenţialelor. Aici ne-am încadra în termenul constituţional legat de convocarea noului Parlament”, a spus Cseke Attila, la Guvern.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si