Podul intelectualilor amplasat chiar în inima orașului Oradea, reprezintă una dintre cele mai vechi pasarele hobanate din țară. Lucrările de reabilitare au început în primăvară, iar acum muncitorii se ocupă de montarea pavajului de granit și de amplasarea unui sistem de degivrare, ceea ce va face accesul foarte ușor și în sezonul rece.

Citește și: VIDEO- Nu ne mai place să facem „piciorul frumos”. Pasajul Doamna Ghica, centru pentru ambuteiaje

Mirela Macra, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea: „În cadrul proiectului s-a realizat hidroizolația podului, a fost turnată șapa, pe care apoi s-a aplicat sistemul de degivrare, acesta are rolul de a împiedica formarea gheții în anotimpul rece, contribuind astfel la siguranța trecătorilor. De asemenea, pilonul central și blocurile de ancoraj ale hobanelor au fost recondiționate.”

Localnicii sunt încântați că vor scăpa și de problema înghețului

Bucuroși că podul se reabilitează după aproape 50 de ani, orădenii sunt încântați că vor scăpa și de problema gheții în timpul iernii, care se forma pe betonul construcției și le dădea bătăi de cap celor care nu erau echipați corespunzător.

„Inedită ideea și va fi foarte benefic pentru populație, mai ales pentru persoanele vârstnice care nu au un echilibru prea bun. E foarte bine și e genială ideea.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Mi se pare o idee foarte bună, mai ales iarna, când trece toatp lumea pe acolo.

Ați pățit să alunecați? Da, am pățit de multe ori. Și în alte zone, dar mai ales aici că podul ăsta îl traversăm mai mult. Asta cu încălcirea a fost o idee foarte bună.”

„Trebuie să încalți ca lumea. Că nu doar gheața e de vină, și omul trebuie să aibă pantofi pe măsură, Dar așa suntem mai în siguranță, e foarte util.”

Până la finalizarea reabilitării podul de aproape 86 de metri lungime, este deschis doar parțial pentru trecători.

Mirela Macra, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea: „În continuare se vor amenaja rampele de acces și va fi realizat sistemul de iluminat cu LED, acesta asigurând eficiență energetică, dar și un ambient mult mai plăcut zonei.”

Întregul proiect de reabilitare a podului intelectualilor are o valoare de 3,6 milioane de lei, iar lucrările vor fi finalizate în această toamnă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si