Dacă ești începător și te pregătești pentru a lua permisul auto, însă nu stăpânești foarte bine anumite manvere, noi îți arătăm unde poți exersa pentru a deveni mai bun. Tot ce ai învățat la școala de șoferi, poți exersa într-un poligon auto, fără să deții act de conducere.

În mod obișnuit, tinerii care vor să exerseze tainele condusului pentru a promova examenul auto, merg noaptea în parcările magazinelor mari sau chiar în curțile unor fabrici părăsite.

Însă, sunt de evitat aceste lucruri, deoarece pot primi sancțiuni în baza Codului Rutier, deoarece acele locuri sunt considerate drumuri publice.

poligoane auto bucurești
Șoferii începători aleg să meargă la poligoane.[Sursa foto: PixaBay]

Dacă într-un moment de neatenție se întâmplă un incident, o distrugere sau contribuie la perturbarea liniștii publice sau vătămare corporală, atunci respectivul șofer răspunde în fața legii.

Toate carosabilele, trotoarele, tigolele, stațiile de transport în comun sau anexele, sunt declarate ca fiind drumuri publice.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

Pentru a evita aceste neplăceri, există poligoane și parcări private în care organele de control nu exercită jurisdicție, dar acestea sunt bine delimitate de porți, garduri, însemne sau bariere. Deci, dacă vreți să vă exersați talentul de șofer, pe acestea ar trebui să le alegeți.

Citeste si: Cât costă să faci ITP-ul în București și cum te poți programa

Citeste si: Mașini ANAF septembrie 2020. Ce autoturisme sunt scoase luna aceasta la licitații

Citeste si: Polița RCA poate fi prezentată pe telefon? Răspunsul oficial al Poliției Române

În marea majoritate a poligoanelor accesul este gratuit. În altele, însă, vei scoate o sumă modică pentru a putea intra cu mașina.

Poligoane cu acces gratuit sau contra-cost

Poligonul Ilioara din Capitală este deschis zilnic, chiar și în zilele de weekend, între orele 8:00- 20:00. Intrarea în acest spațiu se face contra cost. Intrarea este 6 lei, cei care doresc o ședință de două ore vor plăti 12 lei.

În poligoane oricine poate șofa, chiar dacă are sau nu are permis auto. Singura condiție este ca cel care conduce mașina să fie supravegheat de un alt șofer cu acte în regulă. Poligonul este destinat pentru a învăța plecarea de pe loc, pentru a efectua viraje și pentru a învăța manevrele de garare, parcare, întoarcere și mers cu spatele.

Pedeapsa cu închisoarea pentru șoferii fără permis de conducere

Persoanele prinse conducând fără permis auto pe drumurile publice riscă dosar penal sau chiar zile bune după gratii. „Conform art. 335 din Codul penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu detine permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani".

Citeste si: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”- kfetele.ro

Citeste si: A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Un alt poligon din Capitală este „Școala Moto București AMI”, deschisă între orele 6:00-22:00. De asemenea „Poligon Moto Electronicii” care este destinat motocicliștilor. Acest poligon este deschis zilnic între 6:00-22:00.

Șoferii trag un semnal de alarmă, însă, și menționează că nu este de preferat să mergeți la astfel de poligoane în weekend, deoarece este foarte aglomerat.

Citeste si: Câți bani a plătit, de fapt, Dorian Popa pentru noua mașină? Am aflat până și comisionul plătit firmei care i-a adus-o din Germania. EXCLUSIV


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si