Close sidebar
Close sidebar

Politia din Oklahoma City, in centrul unei polemici dupa ce a ucis un surdo-mut care nu i-a respectat instructiunile

Politia din Oklahoma City (sudul Statelor Unite) se afla in centrul unei polemici dupa ce a ucis un barbat surdo-mut, in varsta de 35 de ani, care nu a respectat ordinele ofiterilor, relateaza AFP.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe 16 septembrie, ofiterii, in cautarea unui barbat care a fugit dupa un accident de circulatie, au mers la domiciliul suspectului. Acolo l-au gasit pe fiul acestuia, surdo-mut, au povestiti martori care afirma ca au incercat sa ii avertizeze pe politisti, strigandu-le “ Nu va poate auzi!”.

Agentii nu au tinut, insa, cont de avertisment si, simtindu-se amenintati, l-au atacat pe barbat. Un politist a tras in el cu un taser, in timp ce un altul a facut uz de arma si l-a ucis pe loc.
Atunci cand a fost ucis, Magdiel Sanchez avea in mana o tija metalica, de 60 de centimetri lungime, cu o bucla din piele la una dintre extremitati.
Politia a subliniat ca ofiterii au crezut ca a fost vorba de o arma, insa nu a putut explica de ce cei doi agenti au tras cu arme diferite.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Comunitatea persoanelor cu deficiente de auz din Oklahoma City si Asociatia pentru Apararea Drepturilor Civile, ACLU, au criticat dur actiunile oamenilor legii.
“Magdiel Sanchez a fost ucis in propria sa casa, fara sa fi comis nici cea mai mica infractiune”, a declarat un reprezentant al ACLU. “ Simplul fapt ca nu a putut raspunde instructiunilor nu este un motiv acceptabil pentru a face uz de o forta letala”, a adaugat el.

“Nu stiu de ce a degenerat atat de rapid situatia”, a spus, la randul sau, un reprezentant al comunitatii persoanelor cu deficiente de auzi din oras. El a cerut ca politistii sa fie mai bine pregatiti.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI