Potrivit presei locale, o femeie a sunat la 112, în cursul zilei de duminică, după ce și-a găsit soțul în stare de inconștiență, în apartamentul din Târgu-Jiu, str. Griviței.

Citeste si: Alertă cu bombă în Sectorul 1 din Capitală: polițiștii au identificat un bagaj suspect lângă Cercul Militar

La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe mașini de ambulanța și poliție, scrie Gorjeanul.ro.

Cine este agentul de poliție care a murit

Presa locală a relatat că este vorba despre un agent șef de poliție, Cristian Vasile Buicu, angajat al Serviciului de Pașapoarte.

Citeste si: Sugrumat până la moarte sub ochii trecătorilor

IPj Gorj nu va continua cercetările în acest caz, după cum a transmis într-un comunicat către presă: ”Persoana respectiva a decedat. Era cunoscut cu afecțiuni cardiace, fapt pentru care i-a fost eliberat certificat medical. În acest caz politia nu mai efectuează cercetări”.

Bolile cardio-vasculare, "ucigașul tăcut"

Hipertensiunea arterială continuă să fie o problemă importantă de sănătate publică, fiind principalul contribuitor (62%) la mortalitatea prin boli cardiovasculare din România, acestea din urmă determinând cele mai multe decese din țara noastră (57%).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Hipertensiunea arterială, supranumită „ucigașul tăcut”, se instalează de cele mai multe ori fără simptome, evoluează în tăcere și duce la urmări severe: insuficiența cardiacă, accidentul vascular cerebral, infarctul de miocard, insuficiența renală.

Citeste si: Mamă și fiică înjunghiate mortal

În fiecare an, 30.000 de români mor din cauza urmărilor severe ale hipertensiunii arteriale. Aproape jumătate (45%) dintre românii adulți au hipertensiune arterială.

Un procent semnificativ, peste 20%, nu știu că au valori tensionale crescute, nu se tratează și pot deja să aibă complicații ale acesteia. La vârste tinere, între 18 și 24 de ani aproximativ 1 din 7 persoane suferă de hipertensiune arterială, pentru ca la vârste între 25 și 34 de ani să avem de-a face cu o persoană din 5 afectate, la vârste între 35 și 44 de ani sunt deja 1 din 3 persoane afectate, iar între 45 și 54 de ani practic jumătate din populație suferă de hipertensiune arterială.

Acestea sunt cifre îngrijorătoare care demonstrează ca hipertensiunea arterială este o problema majora de sanatate publica în România.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si