Close sidebar
Close sidebar

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, la detectorul de minciuni. Ce făcea în timpul accidentului dacă nu le-a văzut pe fetițe pe trecerea de pietoni

Părinții Raisei, fetița de 11 ani lovită mortal de o mașină a poliției pe trecere de pietoni din Capitală, în urmă cu două săptămâni, au solicitat testarea polițistului cu detectorul de minciuni pentru a se afla exact ce făcea în momentul în care le-a lovit pe cele două fetițe.

Sorin Negru,

Părinții Raisei solicită ca polițistul care le-a ucis fiica să fie testat la detectorul de minciuni deoarece consideră că sunt mai multe detalii neclare în declarațiile agentului.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Poliţistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, fetița de 11 ani lovită pe trecerea de pietoni, pe bulevarul Laminorului din București, a declarat inițial că nu a sesizat momentul în care fetele treceau strada. ”Pur şi simplu am văzut-o pe capotă”, au fost singurele cuvinte spuse de polițist colegului care l-a preluat de la locul tragediei.

Citeste si: După aproape trei săptămâni de la accident, Primăria Capitalei marchează trecerea de pietoni de la Laminorului

Detaliile neclare din declarația polițistului 

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, a cerut procurorului ca polițistul să treacă printr-un test poligraf, pentru a afla exact ce făcea în timpul accidentului.

Părinții Raisei solicită ca polițistul care le-a ucis fiica să fie testat deoarece consideră că sunt mai multe detalii neclare în declarațiile agentului.

Citeste si: Un incident a avut loc în Popești Leordeni, după ce un bărbat a fost împușcat în cap

Adrian Cuculis, avocatul victimelor, a prezentat presei ce conține declarația agentului despre ziua în cauză. Potrivit declarației, polițistul susține în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu a știut că au fost două victime, ci i s-a atras atenția de către trecători.  

„Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui. Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama(..)

nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”,  a declarat Adrian Cuculis.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Detalii din ancheta Raisei, fetița moartă pe trecerea de pietoni. A apărut un nou martor

Părinții Raisei solicită ca polițistul care le-a ucis fiica să fie testat la poligraf deoarece consideră că sunt mai multe detalii neclare în declarațiile agentului.

Ce făcea agentul de poliție în momentul producerii accidentului

Agentul Constantin Popescu, care era singur în mașină, nu băuse și nu consumase droguri, potrivit anchetatorilor. Rămâne un mister motivul grabei sale, dar și ce anume făcea în timp ce le-a spulberat pe fetițe din moment ce nu a fost conștient că a lovit ceva.  

Detalii despre poziția șoferului la volanul mașinii de poliție ar putea fi deduse și dintr-o nouă probă-cheie: o șoferiță din spatele autospeciale care a filmat accidentul cu camera de bord. Femeia urmează să fie audiată, iar imaginile analizate în detaliu.

Polițistul care a comis accidentul are 30 de ani și este cercetat sub control judiciar pentru ucidere din culpă. Potrivit poliției, agentul „nu a acordat prioritate de trecere pietonilor”, nu era în misiune în momentul producerii accidentului și circula cu viteză.

Citeste si: VIDEO| România, între tragedie și revoltă. Povestea Raisei și a sistemului bolnav. Un material marca Asta-i România!

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Într-o scrisoare adresată părinților Raisei, polițistul își exprimă „regretul profund față de familia dumneavoastră” care a trecut „prin acest tragic eveniment”. „Nu pot să mai fac nimic, aș da orice să pot să întorc timpul, orice”, a menționat el.

Cum s-a petrecut tragedia

Pe data de 13 ianuarie, o fetiță de 11 ani, Raisa, alături de prietena sa, Marina, au fost lovite violent de un polițist pe trecerea de pietoni. Acesta circula cu viteză, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, având doar semnalele luminoase aprinse.

Cele două fete se aflau pe trecerea de pietoni, însă nu le-a fost acordată prioritate. Raisa a decedat pe loc, iar cealaltă a ajuns în spital cu răni grave la un picior. Raisa a fost condusă pe ultimul drum sâmbăta trecută. Mai multe persoane au ieșit în stradă, revoltați de tragedie.

Citeste si:  VIDEO| Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a fost din nou audiat la Parchet

Accidentul teribil a fost surprins de o cameră de supraveghere. În imagini se vede cum cele două fete se ţineau de mână când au ajuns la trecerea de pietoni. Au văzut maşina în ultima clipă şi au alergat ca să traverseze mai rapid. Însă poliţistul avea o viteză ameţitoare şi nu a frânat decât după momentul impactului fatal.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI