Close sidebar
Close sidebar

Ce a pățit polițista de 44 de ani care a întreținut relații amoroase cu bărbatul "vulnerabil" pe care trebuia să-l păzească

Un bărbat care a fost victima unor abuzuri sexuale a fost sedus de polițista care trebuia să-l păzească, iar cei doi au început o aventură care a dus la concedierea ofițerului de poliție.

Sorin Negru,

Polițista Andrea Griffiths, în vârstă de 44 de ani

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Femeia polițist din Țara Galilor a fost forțată să renunțe la serviciu după ce a întreținut relații sexuale cu o victimă a abuzului. 

Citește și: Învățătoare acuzată că își lovește elevii la ore

Andrea Griffiths, în vârstă de 44 de ani, urma să se confrunte cu o audiere disciplinară pentru abatere gravă, după ce s-a constatat că întreținea o relație sexuală cu un bărbat „vulnerabil” de care ar fi trebuit să aibă grijă în 2015.

Citește și: Povestea starului de la Hollywood care a ajuns să trăiască pe străzi. Azi e de nerecunoscut, după ce s-a pus din nou pe picioare- VIDEO

Polițista a lansat însă un recurs în justiție împotriva șefilor care au concediat-o, potrivit Daily Mail.

Femeia polițist, interdicție pentru exercitarea profesiei

Autoritățile polițienești de la Cardiff spun că femeia ar fi fost concediată dacă nu și-ar fi părăsit ea singură slujba și au precizat că Griffiths a fost trecută pe o listă de ofițeri interziși.

Citește și: VIDEO- Un român a intrat într-un restaurant cu un șarpe imens atârnat de umăr: „Dacă ești urmărit de cămătari, asta e o metodă bună să ieși din casă”

Potrivit sursei citate, fosta polițistă face apel la decizia împotriva interzicerii ei, după ce a susținut că audierea a avut loc „în spatele ușilor închise”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Andrea Griffiths nu recunoaște că ar fi "profitat" de bărbatul care i-a fost lăsat în grijă.

Relație cu un bărbat considerat „vulnerabil”

Comisia care a analizat dosarul a fost informată că ofițerul Griffiths a început o relație cu bărbatul care a fost victima unei infracțiuni sexuale și a fost considerat „vulnerabil”.

Bărbatul al cărui nume a fost secretizat din motive legale fusese repartizat la Griffiths, iar ea se afla într-o „poziție de încredere”.

Polițista Andrea Griffiths, în vârstă de 44 de ani

[Sursa foto: Facebook]

Femeia a fost acuzată că a întreținut relații sexuale cu el atât în timpul serviciului, cât și în afara acesteia, dar ofițerul Griffiths a spus că a întreținut relații sexuale cu bărbatul o singură dată.

Ofițerul de prezentare al Poliției din Țara Galilor de Nord, Amy Clarke, a declarat: „A dezvoltat o relație personală nepotrivită cu un bărbat vulnerabil de care era responsabilă în 2015. Domnișoara Griffiths a fost însărcinată să fie ofițer de legătură, nu să se angajeze în activități sexuale cu el. Ea a recunoscut că activitatea sexuală a avut loc și la job.

Griffiths s-a alăturat poliției în 2001 și îl gestiona pe bărbat pentru că era o presupusă victimă a unor infracțiuni sexuale istorice.
PC Griffiths a recunoscut o conduită greșită la audierea de la sediul poliției din North Wales din Colwyn Bay.

Citește și: Coincidență rară. Doi tineri iubiți au murit împreună, din cauze naturale diferite!

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

O declarație oficială a Andreei Griffiths la acea vreme spunea: „Recunosc că nu ar fi trebuit să am contact sexual cu domnul X pe 29 iunie 2015. Accept că a fost o conduită greșită gravă și regret profund că s-a întâmplat".

Între timp, fosta polițistă s-a răzgândit și vrea să-și reia slujba pierdută pe nedrept, conform recursului făcut.

Audiere la comisia de standarde profesionale

Președintele comisiei de integritate din poliția galeză, Susan Davies, a declarat: „Ofițerul Griffiths știa de problemele personale și medicale ale domnului X în timp ce ea participa la acea activitate sexuală, în timp ce era de serviciu.
„Ea a încălcat standardele de onestitate și integritate, în special cele de integritate. Ea s-a comportat într-un mod care a fost discreditabil pentru poliția din Țara Galilor de Nord.
„Am constatat că acest comportament este atât de grav încât concedierea ar fi justificată și, prin urmare, echivalează cu o conduită greșită gravă”.

Citește și: Ionela a dispărut fără urmă în Italia. Surorile bandatei sunt disperate: „De două luni nu mai știm nimic de ea”

O audiere a tribunalului a început la sediul poliției din North Wales din Colwyn Bay. Avocatul lui Griffiths a cerut ca audierea de apel să se desfășoare în privat. Cererea a fost admisă, iar audierea urmează să dureze trei zile.

Președintele comisiei a explicat: „Am luat în considerare dovezile medicale relevante și am decis, după o analiză atentă, ca audierea să aibă loc în privat. În timp util, decizia noastră, dar nu neapărat toate motivele, va fi făcută public".

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI