Polițiștii din penitenciare protestează din nou! Aceștia amenință că vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion.

Polițiștii din penitenciare, deranjați de corupția și iresponsabilitatea celor din Guvern

Și joi, 14 decembrie angajații refuză să mai intre în serviciu, iar următoarele zilele ei au spus că vor refuza să mai primească infractori sau să acorde vizite deținuților. Cosmin Dorobanțu, Preşedinte la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor FSANP a postat și un mesaj pe Facebook legat de nemulțumirile polițiștilor.

”În semn de protest, polițiștii de penitenciare vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion. Polițiștii de penitenciare strigă: Păzim România de tâlhari, dar ne cerem scuze românilor că nu îi putem păzi de hoții din Guvern. Sindicatele din penitenciare cer deblocarea legii salarizării unitare, deblocarea normelor de echipare și de hrană, dar și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat. Guvernul României a reușit “performanța” de promite majorarea doar cu 100 de lei a salariilor polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare, pentru a susține sutele de mii de sinecuri, corupția și iresponsabilitatea în cheltuirea banilor publici, în timp ce somnorosul șef al statului se lăfăie într-un lux supărător de extravagant, plătit de un prim-ministru fomist de putere și cu vocație de președinte de țară ”, a scris Cosmin Dorobanțu.

Protest polițiști penitenciare

Polițiștii din penitenciare anunță că vor protesta de Crăciun și Revelion.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Citește și: Exclusiv! Ce au în comun tragedia de la Lupeni și drama de la Zalău. Detaliile la care nimeni nu s-ar fi gândit: "Așteptarea lor este una și ce se întâmplă în viață este dezamăgitor"

Care sunt nemulțumirile angajaților din penitenciare?

Mai mult, acesta precizat că Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională afectează calitatea serviciilor oferite cetățenilor de aceste instituții fundamentale ale statului, făcându-le neatractive.

Protest polițiști penitenciare

Polițiștii din penitenciare anunță cu grevă generală în România.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cu cât cresc salariile profesorilor în 2024 și ce li s-a promis negru pe alb la greva din vară

Pe data de 6 decembrie aceștia s-au strigat din nou nemulțumirile. Atunci, FSANP a spus că pensiile militare au fost ciuruite, legea salarizării unitare nu a fost aplicată, norma de hrană și de echipare nu a fost actualizată, funcțiile vacante de execuție au fost blocate, iar voucherele de vacanță au fost anulate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si