Procurorii susțin că 486 de bancnote false au fost încărcate în bancomatele unei bănci, prejudiciul fiind de aproximativ 240.000 de euro.

Persoanele sunt bănuite de punerea în circulaţie de bancnote falsificate

Dintre cele 486 de bancote false, doar șase ar fi fost reținute de aparate, restul fiind acceptate. S-a constatat o calitate superioară a contrafacerii.

Citește și: Cetățean străin, reținut pentru trafic internațional de mare risc. Acesta încerca să vândă substanțe interzise la un festival din Mamaia

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Locul de muncă din România la care angajații lucrează doar 4 luni și sunt plătiți tot anul. Câți bani iau chiar și când nu lucrează- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

”La data de 3 mai a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate- Oficiul Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune”, anunţă IGPR.

Prejudiciul creat a fost de aproximativ 240.000 de euro

Fapta s-ar fi petrecut în cursul lunii noiembrie, iar bancnotele fac parte dintr-un tip de fals cunoscut la nivel european, fiind imposibil de detectat cu ochiul liber.

Citește și: VIDEO- Zeci de tineri au fost prinși cu droguri la festivalurile de pe litoral

În urma perchezițiișor, două persoane au fost duse la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Citește și: VIDEO. Descinderi DIICOT la traficanții de droguri din zona Festivalului Sunwaves, din Mamaia

La această acțiune a luat parte Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei, iar activitatea judiciară este realizată cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, suportul tennico-criminalistic fiind asigurat de Institutul Naţional de Criminalistică din Poliţia Română.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si