Close sidebar
Close sidebar

Politistii din Vrancea sunt socati. Seful de post primea lemne, sub forma de mita, de la un padurar ca sa nu-l sanctioneze si sa il ajute sa ascunda un accident

Şeful de post din localitatea Cîmpuri, judeţul Vrancea, reţinut pentru că ar fi primit lemne de la un pădurar ca să nu îl sancţioneze şi ca să-l ajute să ascundă un accident rutier a fost arestat preventiv, marţi seară, de Tribunalul Vrancea.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Magistraţii Tribunalului Vrancea au decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a poliţistului Avram Gabriel, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Şeful de post din localitatea vrânceană Cîmpuri, Avram Gabriel, a fost reţinut, luni, în urma a trei percheziţii, între care una făcută în sediul instituţiei conduse de către acesta, care aparţine Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea. Percheziţiile au avut loc şi la locuinţele a doi suspecţi.

În urma verificărilor făcute de către ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Vrancea, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Vrancea, au fost puse în executare 18 mandate  de aducere.

”În perioada ianuarie – august 2016, poliţistul a primit în mod repetat de la B.M., prin intermediul lui A.G., diferite cantităţi de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier aparţinând ocolului silvic unde B.M.

are calitatea de pădurar şi îndeplineşte atribuţii de pază, pentru a nu dispune măsuri de constatare şi sancţionare a delictelor silvice săvârşite”, se arăta într-un comunicat al DGA.

De asemenea, anchetatorii arată că, în 13 iulie, poliţistul l-a ajutat pe pădurar să ascundă un accidetn rutier.

”Poliţistul, deşi ştia că B.M. a produs un accident rutier în timp ce conducea fără permis o motocicletă neînmatriculată, nu a dispus măsuri potrivit atribuţiilor de serviciu şi l-a ajutat pe făptuitor să ascundă urmele infracţiunilor, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a autorului ”, se
mai arăta în comunicat.

În urmă cu câţiva ani, poliţistul a fost felicitat de către şefi pentru că refuzase o mită de 150 de lei pentru a trece neobservată o infracţiune la regimul rutier.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI