Close sidebar
Close sidebar

Polonia a blocat conturile ambasadei Rusiei de la Varșovia. Instituția este acuzată că finanțează „activități teroriste”

Polonia a blocat transferurile conturilor bancare ale ambasadei Federației Ruse de la Varșovia. Ambasadorul Serghei Andreev, a afirmat ca acest lucru s-a întâmplat pentru ca polonezii i-au acuzat de „finanțare a terorismul”, notează The Guardian.

Alexandra Costea,

Polonia a blocat conturile ambasadei Rusiei de la Varșovia. Instituția este acuzată că finanțează „activități teroriste”

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Confruntarea diplomatică dintre instituțiile Poloniei și cele ale Federației Ruse continuă. După ce miercuri Polonia a decis expulzarea a 45 de diplomați ruși, acuzați de spionaj, joi a blocat conturile ambasadei Rusiei de la Varșovia.

Citeste si: Navă rusească "gigant", distrusă de armata Ucrainei într-un port din Marea Azov (VIDEO)

Miercuri 23 martie, serviciile poloneze de contraspionaj ABW au anunțat că au identificat 45 de diplomați ruși suspectați de spionaj și au cerut Ministerului de Externe să-i expulzeze.

45 de diplomați ruși au fost acuzați de spionaj

Purtătorul de cuvânt al ABW, Stanislaw Zaryn, le-a spus miercuri reporterilor că „Agenția de securitate internă a întocmit o listă cu 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea activităților diplomatice”, acuzând suspecții că derulau o activitate de spionaj îndreptată împotriva Poloniei.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Citeste si: Soția președintelui Zelenski, mesaj emoționant după o lună de război. "Am îmbătrânit cu 10 ani", spune Olena Zelenska

Stanislaw Zaryn a declarat că lista suspecților a fost transferată la Ministerul de Externe, „ABW cere ca aceștia să fie expulzați de pe teritoriul polonez”.

De asemenea, ABW „a reținut un cetățean polonez suspectat de spionaj pentru serviciile secrete ruse”, a mai spus purtătorul de cuvânt, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Citeste si: Jens Stoltenberg: Un atac chimic al Rusiei „ar schimba enorm natura” conflictului

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI