Flancul Estic este întărit de către NATO, iar cele două țări de la granița cu Ucraina au primit ajutor. În România avem 3.000 de militari NATO și 22 de avioane de luptă care patrulează pe spațiul nostru aerian.
Polonia și Slovacia se apară cu sisteme de rachete Patriot, eficiente și foarte ușor adaptabile, acestea pot fi cea mai bună soluție de apărare în fața unui taifun de rachete.

Citeste si: Președintele Zelenski, anunț despre pace şi securitate pentru Ucraina: „E timpul să ne întâlnim. E timpul să vorbim”

“Agravarea situaţiei în materie de securitate în Europa în urmă invaziei Rusiei în Ucraina face necesară această contribuţie”, a declarat ministrul olandez al apărării, Kajsa Ollongren, într-un comunicat.
De asemenea, Germania va furniza două sisteme Patriot Slovaciei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Cum a decurs convorbirea telefonică între Macron și Putin. Președintele francez îi cere „ridicarea asediului și acces umanitar”

SUA va livra sisteme antiaeriene Germaniei și Poloniei

Slovacia s-a declarat dispusă să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană S-300.

“Am discutat cu SUA, cu Ucraina şi cu alţi aliaţi asupra posibilităţii de a desfăşura, trimite sau livra sisteme S-300 ucrainenilor şi suntem dispuşi să o facem”, a declarat ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, într-o conferinţă de presă comună cu Lloyd Austin, aflat într-o vizită la Bratislava.

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis președintele Chinei, Xi Jinping, lui Joe Biden despre războiul Rusia- Ucraina

Comandamentul SUA pentru zona Europei a anunțat că două sisteme antiaeriene urmează să fie transferate în Germania și Polonia.

"Această repoziţionare defensivă are rolul de a contracara orice potenţială ameninţare la adresa forţelor SUA, a forţelor aliate şi teritoriului NATO. Este vorba despre o măsură prudentă decisă în cadrul angajamentelor asumate prin Articolul 5 al Tratatului NATO; nu vor fi susţinute în niciun fel operaţiuni ofensive”, a declarat căpitanul Christina Judd, un purtător de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa, potrivit publicaţiei Stars and Stripes, citată de Mediafax.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si