Preotul-cantaret Cristian Pomohaci inca mai spera ca isi va dovedi nevinovatia si ca va fi reprimit in randul clericilor. La fel si enoriasii lui, care nu cred o iota din acuzatiile care s-au tot vehiculat in ultima vreme.
In ultimele saptamani, pe adresa Mitropoliei Ardealului, institutia care a luat masura caterisirii pentru Cristian Pomohaci, au sosit cateva mii de mesaje de sustinere din partea credinciosilor. Unele dintre ele contin maturii ale oamenilor pe care Cristian Pomohaci i-a ajutat sau chiar care sustin ca au fost vindecati de acesta.

Credinciosii sustin ca masura a fost mult prea dura pentru Pomohaci si solicita reprimirea de urgenta a acestuia in biserica. Ei spun ca nu vor mai frecventa biserica de la Mosuni, in cazul in care preotul lor nu se va intoarce.
Aceasta nu este, insa, decat una dintre etapele „razboiului de aparare” a lui Cristian Pomohaci. In iulie, 2.000 de credinciosi au semnat un memoriu care a ajuns la Bucuresti, la Patriarhia Romana. In aceasta se vorbeste despre „forte inraite” care doresc inlaturarea lui Pomohaci dar si un conflict mocnit intre acesta si IPS Irineu, sef ierarhic al acestuia.

„Datorita unor forte inraite, care se vede clar ca isi urmaresc un scop prestabilit, este aruncata asupra noastra „batjocura”, „rasul” si „desconsiderarea” ca si cum am fi un grup de raufacatori. Am inteles acestea mai bine, dupa deplasarea noastra la Episcopia din Alba Iulia (26.06.2017),
cand am aflat ca ni se spune „secta lui Pomohaci”. Sa ne fereasca Dumnezeu de o astfel de perspectiva pentru Biserica Ortodoxa din Romania – de a alunga crestinii ortodocsi spre diferite secte religioase, miscari spirituale s.a., incercandu-se chiar din interior sa se dezmembreze, sa se surpe BOR, cu sustinerea „in tandem” cu forte extreme, vrajmase din tara si dinafara, prin subminarea prestigiului si al autoritatii unor preoti, a unor biserici, precum si al crestinilor.
(...)
Dar, VAI, nu ni s-a oferit aceasta onoare de a aparea in fata noastra Inalt Preasfintitul Irineu, care nici acum si nici de circa 4 ani nu s-a deplasat la Mosuni, nici in vederea sfintirii Bisericii din Veta (apartinatoare parohiei), cu toate insistentele facute”,
se arata in memoriul credinciosilor din Mosuni. Interesant este si faptul ca in Mosuni nu sunt mai mult de 275 de locuitori, iar actul a fost semnat de 2.000 de credinciosi care sustin ca frecventeaza respectivul lacas de cult.

In fine, ultima masura de „spalare” a imaginii lui Pomohaci il reprezinta o serie de marturii filmate si postate de Youtube in care mai multi credinciosi vorbesc in termeni elogiosi despre fostul preot. Canalul de Youtube se numeste „Vocea enoriasilor” si a fost deschis in urma cu doar o luna. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si