India este pe punctul de a depăși China și să devină țara cea mai populată din lume în 2023, a estimat ONU.

Citește și: NATO va reacționa "fizic" dacă Rusia folosește arme nucleare în Ucraina

„Este un moment istoric și o ocazie de a sărbători diversitatea și progresele, luând în considerare responsabilitatea comună a umanității pentru planeta noastră”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, într-o declarație de presă.

Când va ajunge planeta la 9 miliarde de locuitori

Deși rata de creștere a scăzut, experții în demografie spun că populația umană a lumii va continua să crească, pe fondul îmbunătățirilor în sănătatea publică, nutriție, igienă personală și medicină.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citește și: Ce țări au arsenal nuclear și ce s-ar putea întâmpla dacă este lansată o astfel de rachetă

„În timp ce populația globală a avut nevoie de 12 ani pentru a crește de la 7 la 8 miliarde, va dura aproximativ 15 ani- până în 2037- pentru a ajunge la 9 miliarde, un semn că rata generală de

creștere a populației globale încetinește", a mai spus secretarul general al ONU.

Țările cu cea mai mare creștere de populație

Opt țări, și anume Republica Democrată Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania, vor reprezenta mai mult de jumătate din creșterea estimată a populației mondiale până în 2050.

În 2019, speranța medie de viață la naștere a atins 72,8 ani, o creștere cu aproximativ nouă ani față de 1990, potrivit agenției Anadolu.

Se anticipează că reduceri suplimentare ale mortalității vor duce la o longevitate medie globală de aproximativ 77,2 ani în 2050.

Țările europene cu cea mai ridicată speranță de viață sunt Norvegia (83,3 ani), Islanda (83,1 ani) și Irlanda (82,8 ani), în timp ce la coada clasamentului se află Lituania (75,1 ani), România (74,2 ani) și Bulgaria (73,6 ani).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si