Comercianții români vor fi obligați să respecte, începând cu 2023, o nouă lege. Este vorba despre introducerea POS-ului în majoritatea locațiilor frecventate de români. 

De anul acesta, oamenii nu vor mai scoate bani din bancomat pentru a plăti la diverse magazine din țară.

Citește și: Taximetriștii au intrat în panică după ce au aflat de introducerea plății cu cardul: „Dacă plăteşte cash, mai ciuguleşti ceva”

POS-ul devine obligatoriu în România

Anul 2023 a venit alături de o serie de modificări privind mai multe domenii din România. Una dintre noile legi intrate recent în vigoare este cea a POS-ului, care devine obligatoriu în aproape toate magazinele din România.

De la noua lege fac excepție câteva magazine care nu îndeplinesc singura condiție în acest sens. Astfel, singurele magazine unde POS-ul nu devine obligatoriu sunt cele care nu încasează o sumă mai mare de 50.000 de lei în numerar în decursul unui an. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Dincolo de această excepție, toate firmele de comerț sau servicii trebuie să respecte această lege.

Citește și: VIDEO- O nouă metodă de plată, cu ajutorul recunoașterii faciale. Vezi cum este posibil

Magazinele vor fi verificate

ANAF va începe o serie de modificări pentru a se asigura că legea este respectată în toate centrele din România care comercializează diverse produse sau servicii.

Această nouă lege are scopul de a scădea evaziunea fiscală și de a facilita procesul de urmărire al banilor.

Până în acest moment, România se află la jumătatea mediei europene în ceea ce privește posibilitatea de a plăti cu cardul la magazine. Din punct de vedere al preferințelor cetățenilor, pensionarii preferă să plătească numerar, în timp ce populația tânără preferă plata cu cardul.

Citește și: Și-a înscenat răpirea, să facă rost de bani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si