Close sidebar
Close sidebar

Postul Craciunului 2017. Ce e bine sa faci marti, de Lasatul secului. Traditii si superstitii

Lasatul secului pentru Postul Craciunului este pe 14 noiembrie, cu o zi inainte de intrarea in Postul Craciunului. in aceasta zi, crestinii petrec alaturi de familie. La masa de Lasatul secului se strang rudele apropiate sau prietenii si se desfata cu bucate gustoase: ciorba, fripturi, placinte si vin.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Masa sarbatoreasca este asezata la rasarit, langa icoana, iar fata de masa este alba si in mijlocul ei se pune o paine si sare. De Lasatul secului se fac placinte cu branza, se bea vin si se mananca friptura. Superstitiile spun ca daca pieptul gainii aduse la masa este gras, iarna va fi grea, viscolita si geroasa, iar daca pieptul este slab se prevesteste o iarna blanda si o vara rodnica, potrivit romaniatv.net.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La Lasatul secului, usile si ferestrele caselor, dar si portile gospodariilor, sunt unse cu usturoi, pentru ca spiritele rele sa fie alungate. Uneori, relele se alunga si cu prin zgomote si impuscaturi.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI