Timp de doua saptamani trebuie tinut post, iar crestinii trenbuie sa participe la slujbe speciale in aceasta perioada. Acest post ii pregateste pe crestini pentru cele doua mari praznice din august: Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august). Ieri s-a lsat sec, iar consumul de peste si de vin este permis pe 6 august, de Schimbarea la Fata a Domnului.

Biserica recoamnda ca in aceasta perioada de post sa fie citita zilnic rugaciunea "Paraclisul Maicii Domnului", iarpreotii ii indemna pe credinciosi sa se roage si sa faca multe fapte bune in aceasta perioada.

Tot Biserica recomanda sa ne abtinem de la mancare pana la ora 15:00 in zilele de luni, miercuri si vineri, iar martea si joi sa gatim fara ulei.

In postul Sfintei Marii nu se fac nunti, sezonul se deschide dupa data de 15 august si tine pana la intrarea in postul Craciunului. In aceasta zi, femeile insarcinate se roaga la Maica Domnului ca sa le protejeze pe toata durata sarcinii.

Potrivit traditiei, in ziua de Stanta Marie, ciobanii isi coboara turmele de oi d epe munte si asta arata ca anotimpul calduros este pe sfarsite.

O traditie spune ca in aceasta zi, fetele nu trebuie sa isi taie parul si sa-l arunce la gunoi. De asemenea, in aceasta zi nu e bine sa faci focul in soba pentru ca atragi boala si ghinionul. Tot atunci se culege floarea numita "palma Maicii Domnului" si se pune in apa care te speli pentru a te pastra frumos, sanatos si ferit de boli.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si