Close sidebar
Close sidebar

Povestea balerinei care continua sa danseze, chiar daca a ramas fara un picior. Fetita este un exemplu de determinare si vointa

Avea doar noua ani când a fost diagnosticata cu cancer osos, dar cinci ani mai târziu a demonstrat ca nimic nu o poate opri sa isi urmeze visul de a deveni o balerina profesionista.


DISTRIBUIE
acest articol

Povestea balerinei care continua sa danseze, chiar daca a ramas fara un picior. Fetita este un exemplu de determinare si vointa
Avea doar noua ani când a fost diagnosticata cu cancer osos, dar cinci ani mai târziu a demonstrat ca nimic nu o poate opri sa isi urmeze visul de a deveni o balerina profesionista. Afla-i povestea si lecţia de viaţa pe care o da o adolescenta de 15 ani.
Gabi Schull, o adolescenta din SUA, face balet de la vârsta de trei ani. insa atunci când a implinit noua ani, viaţa ei a luat o alta intorsatura. Fetiţa a fost diagnosticata cu osteosarcom, o forma rara de cancer la oase. Mica balerina, insa nu si-a piedut speranţa.
Dupa ce i-a fost pus acest diagnostic, Gabi a fost nevoita sa se supuna deciziei de a-i fi amputat piciorul drept.
Chiar daca trupul i-a fost mutilat de cancer, fetiţa a reusit ca dupa doar un an, cu ajutorul unei proteze, sa faca primii pasi, iar dupa doi ani, a revenit in sala de balet.
Totul a fost posibil datorita unei forme revoluţionare de chirurgie – raţioplastie, dar si graţie unei proteze speciale. Medicii i-au reatasat o parte din picior la 180 de grade, astfel incât sa se potriveasca cu proteza care ii permite sa danseze.
„Mi se amputase piciorul, iar eu ma gândeam doar la dans. Dupa aproximativ un an, dupa multe sedinţe de fiziokinetoterapie, am nceput sa fac primii pasi. Apoi, un an mai târziu, am revenit pe scena. Dansam din nou”, povesteste Gabi Schull.

 

Gabi Schull, o adolescenta din SUA, face balet de la vârsta de trei ani. Insa atunci când a implinit noua ani, viaţa ei a luat o alta intorsatura.

Fetiţa a fost diagnosticata cu osteosarcom, o forma rara de cancer la oase. Mica balerina, insa nu si-a piedut speranţa.

Dupa ce i-a fost pus acest diagnostic, Gabi a fost nevoita sa se supuna deciziei de a-i fi amputat piciorul drept. Chiar daca trupul i-a fost mutilat de cancer, fetiţa a reusit ca dupa doar un an, cu ajutorul unei proteze, sa faca primii pasi, iar dupa doi ani, a revenit in sala de balet.Totul

a fost posibil datorita unei forme revoluţionare de chirurgie – raţioplastie, dar si graţie unei proteze speciale. Medicii i-au reatasat o parte din picior la 180 de grade, astfel incât sa se potriveasca cu proteza care ii permite sa danseze.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

„Mi se amputase piciorul, iar eu ma gândeam doar la dans. Dupa aproximativ un an, dupa multe sedinţe de fiziokinetoterapie, am inceput sa fac primii pasi. Apoi, un an mai târziu, am revenit pe scena. Dansam din nou”, povesteste Gabi Schull.

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI