Close sidebar
Close sidebar

Povestea chiliei parintelui Arsenie Boca. De ce a decis sa o construiasca la 1.600 de metri altitudine si de ce a renutat la lucrari

In muntii Fagaras, pe Valea Sambetei, extrem de aproape de Cabana Sambata, se afla chilia parintelui Arsenie Boca, loc de pelerinaj pentru credinciosi.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Oamenii vin aici, depun o floare sa aprind o lumanare si se roaga la Sfantul Parinte. Locul din inima muntilor este altar de rugaciune si meditatie pentru credinciosi.

Constructia Chiliei a inceput in 1943, cand parintele Arsenie Boca, ajutat de cativa oameni s-a apicat sa sape in masivul de piatra. A scobit o deschizatura, pe care ulterior a marit-o. Asa s-a ajuns la "camaruta" cu inaltimea de 1.75 de metri si cu o latime de 0.80 de metri.

Parintele Arsenie Boca a continuat sapaturile pana cand a reusit sa faca o locatie cu o bolta de 2 metri inaltime si o latime de 1 metru, dupa care renunta pentru ca observa ca axista infiltrari de apa in zona.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Un alt motiv al opririi constructiei este acela ca parintele nu dorea ca el sa fie asociat cu partizanii care se ascundeau in perioada respectiva prin munti.

Chilia Parintelui Arsenie Boca se afla pe versantul vestic al caldarii Valea Sambetei, la o altitudine de aproape 1.600

de metri.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI