Close sidebar
Close sidebar

Povestea Danielei, românca care s-a îmbolnăvit după ce a muncit ani de zile în străinătate: „A început să-mi fie rău”

Daniela Urieșu, o româncă care a lucrat 10 ani în Italia, îndurând o boală crâncenă printre străini, a primit o nouă șansă la viață chiar în țara ei natală.

Alexandra Costea,

Povestea Danielei, românca care s-a îmbolnăvit după ce a muncit ani de zile în străinătate: „A început să-mi fie rău”

[Sursa foto: monitorulbt.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cu o puternică credință și o recunoștință nemărginită față de donator și medici, Daniela se pregătește acum să pornească într-o nouă etapă a vieții sale, plină de speranță și curaj.

„Mă iubește Dumnezeu”, a povestit românca având o strălucire în ochi, relatează jurnaliștii de la  Monitorul de Botoșani.

Românca noastră a plecat din țara ei natală în urmă cu zece ani, în căutarea unei vieți mai bune. Mai apoi, femeia s-a dedicat în totalitate muncii în Italia.

Citește și: VIDEO- Divergențe între primarii din Capitală pe tema riscului seismic. Robert Negoiță, nemulțumit de Nicușor Dan: „Încerc să stabilim o întâlnire. Mă uit la el și tace”

În anul 2018, în timp ce se afla în țara care i-a devenit a doua casă, viața Danielei a fost zguduită de un diagnostic devastator.

„Am lucrat zece ani în Italia. A început să-mi fie rău. M-am dus la spital. Acolo îmi explicau doctorii dar nu înțelegeam. Apoi am venit acasă. Ulterior am mers la domnul profesor (medic – n.r.) și mi-a explicat ce am.

Am început tratamentul cu care am mers timp de cinci ani. După nu s-a mai putut și am început să fac dializă. Făceam de trei ori pe săptămână”, a povestit conaționala noastră.

Daniela a acceptat cu greu situația în care se afla: trebuia să facă dializă 

Femeia își amintește și acum cât de greu a acceptat vestea: trebuia să facă dializă.O

terifia gândul mai ales că nu a făcut nicio injecție măcar în viața ei, dar s-a transformat dintr-un om sănătos, într-un pacient bolnav permanent.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Familia ei, la fel ca și Daniela, a primit vestea cu durere și teamă în suflet. Tatăl ei, în special, s-a oferit cu inima îndurerată să îi doneze un rinichi.

Citește și: Un elev de 16 ani și-a înjunghiat profesoara la o şcoală din apropiere de Milano: "Nu părea să aibă vreo emoţie"

„Tata a murit cu gândul că voia să-mi facă transplant. Dar nu a putut. Iar sora mea a vrut și ea dar avea pe plămân niște pete, iar cealaltă are doar un rinichi”, a mai povestit femeia din Botoșani.

Cu toate acestea, într-o duminică care părea o zi ca oricare alta, botoșăneanca a primit vestea miraculoasă. Specialiștii de la Spitalul „C.I.Parhon” din Iași au realizat două transplanturi renale de la un donator care se afla în moarte cerebrală, iar unul dintre rinichi i-a fost donat Danielei.

Românca a primit o nouă șansă la viață

Aceasta a primit vestea în timp ce se afla în dializă, iar emoțiile au năvălit asupra ei. Primul gând al ei a fost să-și arate recunoștința.

„Vreau să-i mulțumesc din suflet familiei care a fost de acord să doneze rinichii, tuturor medicilor, echipei care ne-au ajutat”, le-a povestit femeia jurnaliștilor.

Citește și: Mesaj emoționant transmis de soția lui Sergio Rico, portarul PSG rănit grav după un accident de călărie: "Nu mă lăsa singură, iubitul meu”

Primul loc pe care și-a propus să-l viziteze după ce va fi externată din spital este biserica. Medicii se arată optimiști în privința recuperării Danielei.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Două transplanturi fără o particularitate anume, evoluția mai mult decât favorabilă cu diureză prezentă, scăderea semnificativă a creatininei”, a precizat Dr. Daniel Andronic, medic primar in cadrul clinicii de Urologie și transplant renal.

Medicii cred în recuperarea Danielei

Daniela Urieșu, o femeie care și-a petrecut mulți ani lucrând în Italia și a trecut prin boală departe de casă, a primit o nouă șansă la viață în țara sa natală. Cu o puternică credință și recunoștință nemărginită față de donator și medici, ea se pregătește să înceapă o nouă etapă a vieții sale, plină de speranță și curaj.

Citește și: Strigătul de durere al mamei Anicăi, românca ucisă în Italia: „Găsiți-l pe ucigaș! A lăsat patru copii fără mamă!”

“Mă iubește Dumnezeu”, continuă cu o strălucire în ochi Daniela, simbol al rezilienței în fața suferinței și un exemplu de curaj și speranță pentru noi toți.

„M-a sunat azi mama plângând de bucurie”, a mai dezvluit Daniela, fericită că a depășit cu bine această jumătate de secol din viață.

Citește și: Lucian a murit într-un nefast accident rutier în Italia: „Ai lăsat în urmă o durere de nedescris!”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI