La doar 21 de ani, Ana Maria Drăguțescu, proaspătă mamă a unei fetițe, a ajuns în Spania în anul 2005, venind din regiunea Muntenia, România. Avea în plan să lucreze ca îngrijitoare într-o casă pe o perioadă de trei luni.
Citește și: Incident dramatic în Poiana Brașov! O româncă, fostă îngrijitoare în Italia, și-pus capăt zilelor dându-și foc
"Era pe vremea când încă nu eram în Uniunea Europeană și aproape că trebuia să te ascunzi pe stradă, nu m-am putut înregistra timp de câțiva ani"
, povestește românca, potrivit jurnaliștilor de la stiridiaspora.ro.
Ana a făcut toate eforturile necesare pentru a-și crește copiii
Ceea ce trebuia să fie inițial o perioadă de doar trei luni s-a transformat într-un parcurs de aproape două decenii pentru românca noastră. După ce a ajuns în Spania în anul 2005, Ana a trăit mai întâi în Madrid, iar mai apoi s-a stabilit în Cáceres în anul 2009.
"Am muncit mereu, nu am încasat în viața mea indemnizații de șomaj, niciodată. Nu l-am cerut niciodată și nici nu știu cum să fac acest lucru. Joi am plecat de la un loc de muncă, iar vineri eram la altul, cu criză și fără criză", a mai dezvăluit Ana.
Citește și: Polițiștii din Spania sunt șocați de metodele folosite de hoţii români: „Folosesc chei magice”
Tânăra și-a început cariera în industria hotelieră și de catering, angajându-se pe posturile de ospătăriță și bucătăreasă. Cu toate acestea, având trei copii acasă, a devenit din ce în ce mai dificil să mențină un echilibru între viața profesională și cea personală.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
"Îmi place să gătesc și este ceva ce mi s-a oferit în multe locuri, dar nu am putut din cauza orarului, pentru că am rămas singură cu copiii", mărturisește aceasta.
Din această cauză, Ana Maria a decis să se angajeze ca menajeră, ocupându-se de activități precum curățenia, îngrijirea copiilor și gătitul în casele altor persoane. A continuat această muncă până în anul 2019, atunci când a hotărât să-și deschidă propriul magazin alimentar.
În ciuda tuturor anilor în care lucrase pe meleagurile spaniole, în acel moment abia avea "vreo șase sau șapte ani de cotizații".
Cum a ajuns Ana Maria de la angajată la patroană
"Când am văzut că viața mea profesională era un dezastru, mi-am spus: mai bine mă înregistrez, chiar dacă sufăr ca lucrător independent, dar știu că plătesc contribuțiile pe care ar trebui să le plătesc".
În acest fel, femeia s-a hotărât să pună în aplicare o idee care îi trecuse prin minte cu ceva timp în urmă, chiar de atunci când a sosit de la Madrid. Acolo "sunt foarte multe supermarketuri care vând produse românești, dar când am venit în Cáceres mi s-a părut ciudat că nu există niciunul aici".
Citește și: VIDEO- Scene de coșmar în Franța, la Annecy! Șase copii și un adult au fost înjunghiați într-un parc
În luna august a anului 2019, Ana Maria a devenit liber-profesionistă, iar în luna noiembrie a aceluiași an, a deschis magazinul
„Transilvania este tradiție”, "un multi-shop cu jumătate din produse din Europa de Est și cealaltă jumătate din America Latină".
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Ca urmare, în magazinul ei poți găsi diverse produse cum ar fi lapte acru, murături, coaste afumate și alte articole provenind din România, Polonia, Ucraina sau Bulgaria, precum și fasole din Nicaragua.
Inițial, magazinul a fost situat în Isabel de Moctezuma, însă spațiul a devenit prea mic, astfel că s-a mutat în prezent pe Calle Catedrático Antonio Silva, unde rămâne deschis.
"Nu mă pot plânge, de un an de zile nu am adus niciun ban de acasă, ceea ce este deja o realizare", glumește românca.
Citește și: VIDEO- Pericol dublu pentru litoralul de lângă Odesa: Alertă de mine marine și val de poluare de pe Nipru. Biologii marini români monitorizează situația de aproape