E povestea unui batran de 93 de ani, pe care multi il considera emblema parcului Copou din Iasi.

Zi de zi, in fiecare dimineata, batranelul ajunge pe trotuarul din fata parcului Copou. isi lasa bastonul pe o bancuta si rupe in jumatate painea pe care o scoate din buzunar. in cateva clipe, zeci de porumbei vin, parca la un semn, sa-i manance din palma. Unii, care nu-i stiu povestea, l-ar considera un cersetor, insa ingrijitorii parcului sustin ca pensionarul n-a implorat niciodata mila nimanui.

„De cati ani lucrez aici, nu l-am vazut sa cerseasca. Poate ca se mai opreste un trecator, ii da un leu, doi, dar el nu a cerut niciodata. Nu l-am vazut nici sa bea, nici sa fumeze, probabil sufera de singuratate”, a marturisit unul dintre angajatii care asigura curatenia in parcul Copou, pentru Buna Ziua Iasi.„Pentru mine, nu banii sunt problema. Nu vin aici sa cersesc.Eu vin aici de singuratate. Porumbeii sunt ca si copiii mei, pe care nu i-am avut niciodata. imi este mila de ei, ca nu-i hraneste nimeni. in 10 ani, am lipsit doar de 3 ori, cand am fost internat cu o lovitura la picior. Chiar daca ploua sau ninge, ei ma asteapta sa le aduc de mancare”, a povestit pensionarul pe care mai toti in striga Nea Sandu.„Treceam prin fata parcului, iar el dadea de mancare porumbeilor.

Am simtit atunci ca este un om special. Nu intalnesti asa oameni oriunde. (…)

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Nea Sandu este un inger cu chip de om”, a precizat Marian Ghinita, un tanar de 22 de ani din Iasi.Batranul spune ca pasarile au devenit prietenii lui de suflet. Zi de zi, vine in parcul Copou pentru a hrani porumbeii care au ramas parca singurii confidenti cu care-si mai petrece timpul.

Citeste mai mult pe BunaZiuaIasi.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si