Aceasta este povestea fabuloasă a românului care are 1,7 miliarde de dolari. Este vorba despre Meir Abramovici, născut la Piatra-Neamţ, pe 2 august 1920, care şi-a schimbat numele în Marcel Adams. Ajuns la 98 de ani, averea sa, și a familiei sale, este estimată de revista americană Forbes la 1,7 miliarde de dolari, ceea ce îl face al doilea cel mai bătrân miliardar al lumii, după singaporezul Chang Yun Chung, ajuns la 100 de ani, scrie publicația Time.

„Povestea de viață a lui Marcel Adams este greu de întrecut. Omul de afaceri a crescut cu numele de Meir Abramovici într-o familie de evrei din România. Tatăl său era tăbăcar în Piatra-Neamț.”, a relatat profit.ro. “Pe când avea 20 de ani, în perioada guvernării mareşalului Antonescu, tânărul Meir a fost trimis împreună cu alţi evrei să cureţe ruinele rămase după distrugerea oraşului Panciu în urma cutremurului din noiembrie 1940”, a completat Adevărul. ( citeşte despre românca din India cu o avere de 10 miliarde de dolari)

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Bill Gates surprins la coadă la un fast-food din Seattle

Povestea fabuloasă a românului care are 1,7 miliarde de dolari. A plecat din ţară în 1944

“Hrana care ni se dădea era stricată, nu se putea mânca, vreo 2-3 zile nu ni s-a mai dat nimic, iar după aceea am început să mânânc din gunoaie”, povesteşte Marcel Adams.

Patru ani mai târziu, acesta a fugit dintr-un lagăr de muncă pe vasul „Maritza” care avea destinaţia Turcia, iar acesta a fost primul pas spre libertate”, a mai scris ziarul.

  “În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost forțat să lucreze în lagărele de concentrare naziste, de unde a scăpat și a ajuns în Turcia și apoi în Palestina, unde a luptat pentru independența statului Israel. Adams s-a mutat în Canada în 1951 și a început să lucreze în industria pielii ca tăbăcar înainte de a trece la imobiliare, din care și-a construit averea. A fondat Iberville Developments în 1958. Localizată în provincia Quebec, compania Iberville a devenit un jucător important pe piața imobiliară canadiană”, a mai scris profit.ro.

Povestea fabuloasă a românului care are 1,7 miliarde de dolari: "România s-a autodistrus" 

Acestea sunt cele mai relevante detalii din povestea fabuloasă a românului care are 1,7 miliarde de dolari. Cu baza în Montreal, dezvoltatorul deține și administrează circa 750.000 metri pătrați împărțiți între aproximativ 100 de centre comerciale, clădiri de birouri, depozite și locuințe. Principalele plasamente sunt în malluri. Adams a dezvoltat Galeries de la Capitale, cel mai mare centru comercial din Quebec.

  „Războiul a fost un coșmar.

Am pierdut trei ani din viață, sute de mii au murit fără motiv, iar România s-a autodistrus“, a scris el într-o cronică de carte pentru The Gazette din Montreal. Are patru copii și 11 nepoți. „Încă ajunge înaintea mea la birou în fiecare zi “, declara fiul său Sylvan, care conduce afacerile Iberville din Israel, într-un interviu pentru Financial Post. „Tatăl meu ajunge înainte de 8:00. Când ai lucrat, practic, toată viața, nu știu daca asta înseamnă obișnuință sau stil de viață. Asta face el. Vine la birou“.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si