O fetiță în vârstă de doar 10 ani a reușit să impresioneze întreaga Românie. 

Micuța și-a salvat fratele după ce a sunat la numărul unic de urgență 112. Viața fratelui său, Andrei, era pusă în pericol de o infecție grea, dar cu ajutorul fetiței, situația critică a avut un final fericit.

Citește și: VIDEO- Un copil de 10 ani a fost surprins dormind în cimitir, lângă mormântul mamei lui

Ce le-a spus fetița operatorilor 

Părinții micuților sunt surdomuți, motiv pentru care nu au putut suna la ambulanță. În acest caz, Ema a pus mâna pe telefon și, fără emoții, a vorbit cu dispecerii ca o adevărată profesionistă în comunicare, oferindu-le cele mai importante informații.

„L-am salvat pe fratele meu și îl am lângă mine”, a mărturisit micuţa Ema, potrivit stirileprotv.ro

Citește și: VIDEO |Mărturii șocante din trenul morții: „Trebuia să decid dacă să ard sau să-mi rup oasele căzând în gol”

Discuția dintre Ema și operatorul 112 a fost făcută publică, pentru ca și alți copii să prindă curaj și să treacă cu bine peste orice obstacol asemănător ar întâlni în viață.

„Operator 112: 112, ce urgență aveți?

Ema: Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.
Operator 112: Câți ani are?
Ema: 11. (…)

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Povestea emoționantă a unui medic de succes. A fost abandonat la naștere și a ajuns într-o casă de copii

Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?
Ema: Da, dar sunt surdomuți.
Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi”, este convorbirea telefonică publicată de STS.

Purtătorul de cuvânt STS are numai cuvinte de laudă la adresa fetiței

O ambulanță a ajuns în scurt timp la băiețel, iar doctorii i-au administrat în timp util tratamentul de care acesta avea nevoie.

Citește și: Imagini inedite de pe un lac înghețat din Munții Apuseni. Fenomen rar în România

„În seara aceea m-am simțit foarte rău, am simțit că mă zgârie creierul. Mami i-a zis lui Ema să sune și Ema a acceptat să sune pentru că îi era milă de mine. Mi-a salvat viața”, a declarat fratele Emei, Andrei.

Purtătorul de cuvânt STS a admirat curajul fetiței.

Citește și: Actrița Cansu Dere este în viață. Fanii au reacționat imediat

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„S-a descurcat de nota 10. A fost stăpână pe ea. În mai puțin de un minut, aceasta a transmis toate datele necesare”, a declarat Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS.

Nici directorul executiv al Asociației Naționale a Surzilor din România nu a putut trece cu vederea fapta impresionantă a fetiței.

Citește și: Serialul ”Destăinuiri”, despre traumă și vindecare, are premiera în această seară, de la ora 20:00, la Kanal D

„Pentru că mama și tata nu au aud, trebuie să facă multe lucruri, cu responsabilitate, pe care alți copii de vârsta ei nu le fac”, a spus şi Angelica Platon, director executiv Asociația Națională a Surzilor din România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si