Close sidebar
Close sidebar

Povestea impresionantă Emei, o fetiță de doar 10 ani care și-a salvat fratele după ce a sunat la 112. Părinții copiilor sunt surdomuți

O fetiță de 10 ani din Oradea a reușit să impresioneze o țară întreagă, după ce a sunat la numărul unic de urgență 112 pentru a-și salva fratele.

Ana-Maria Costea,

Povestea impresionantă Emei, o fetiță de doar 10 ani care și-a salvat fratele după ce a sunat la 112. Părinții copiilor sunt surdomuți

[Sursa foto: stirileprotv/STS]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O fetiță în vârstă de doar 10 ani a reușit să impresioneze întreaga Românie. 

Micuța și-a salvat fratele după ce a sunat la numărul unic de urgență 112. Viața fratelui său, Andrei, era pusă în pericol de o infecție grea, dar cu ajutorul fetiței, situația critică a avut un final fericit.

Citește și: VIDEO- Un copil de 10 ani a fost surprins dormind în cimitir, lângă mormântul mamei lui

Ce le-a spus fetița operatorilor 

Părinții micuților sunt surdomuți, motiv pentru care nu au putut suna la ambulanță. În acest caz, Ema a pus mâna pe telefon și, fără emoții, a vorbit cu dispecerii ca o adevărată profesionistă în comunicare, oferindu-le cele mai importante informații.

„L-am salvat pe fratele meu și îl am lângă mine”, a mărturisit micuţa Ema, potrivit stirileprotv.ro

Citește și: VIDEO |Mărturii șocante din trenul morții: „Trebuia să decid dacă să ard sau să-mi rup oasele căzând în gol”

Discuția dintre Ema și operatorul 112 a fost făcută publică, pentru ca și alți copii să prindă curaj și să treacă cu bine peste orice obstacol asemănător ar întâlni în viață.

„Operator 112: 112, ce urgență aveți?
Ema: Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.
Operator 112: Câți ani are?
Ema: 11. (…)

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Povestea emoționantă a unui medic de succes. A fost abandonat la naștere și a ajuns într-o casă de copii

Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?
Ema: Da, dar sunt surdomuți.


Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi”, este convorbirea telefonică publicată de STS.

Purtătorul de cuvânt STS are numai cuvinte de laudă la adresa fetiței

O ambulanță a ajuns în scurt timp la băiețel, iar doctorii i-au administrat în timp util tratamentul de care acesta avea nevoie.

Citește și: Imagini inedite de pe un lac înghețat din Munții Apuseni. Fenomen rar în România

„În seara aceea m-am simțit foarte rău, am simțit că mă zgârie creierul. Mami i-a zis lui Ema să sune și Ema a acceptat să sune pentru că îi era milă de mine. Mi-a salvat viața”, a declarat fratele Emei, Andrei.

Purtătorul de cuvânt STS a admirat curajul fetiței.

Citește și: Actrița Cansu Dere este în viață. Fanii au reacționat imediat

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„S-a descurcat de nota 10. A fost stăpână pe ea. În mai puțin de un minut, aceasta a transmis toate datele necesare”, a declarat Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS.

Nici directorul executiv al Asociației Naționale a Surzilor din România nu a putut trece cu vederea fapta impresionantă a fetiței.

Citește și: Serialul ”Destăinuiri”, despre traumă și vindecare, are premiera în această seară, de la ora 20:00, la Kanal D

„Pentru că mama și tata nu au aud, trebuie să facă multe lucruri, cu responsabilitate, pe care alți copii de vârsta ei nu le fac”, a spus şi Angelica Platon, director executiv Asociația Națională a Surzilor din România.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI