O mamă din Scoția care avea probleme cu inima a povestit cum fiica sa în vârstă de doar 6 ani i-a salvat viața după ce i-a cerut asistentului virtual Alexa să sune după ajutor.

Este vorba despre Emma Anderson din Robroyston din Glasgow, care avea 15 ani atunci când a fost diagnosticată cu cardiomiopatie hipertrofică. Fiica sa, Darcey, a știut încă de mică de probleme de sănătate ale mamei sale, având „o durere la inimă”.

Darcey a folosit asistentul virtual Alexa pentru a trage un semnal de alarmă atunci când mama sa, de 27 de ani, nu se simțea bine.

Citește și: Claudia Pătrășcanu a vorbit despre noul iubit: ”Vreau să-mi trăiesc viața în liniște și armonie”. Cine este misteriosul bărbat?

„Sunt atât de mândră de ea”

Mama copilei s-a ocupat de toate, mai exact, ea a configurat asistentul medical.

„Am configurat Alexa astfel încât, dacă leșineam sau mă simțeam rău, tot ce trebuia să facă ea era să spună <<Alexa, sună după ajutor>>, iar asta o suna pe mama mea care locuiește după colț. C hiar a chemat o ambulanță singură. Sunt atât de mândră de ea”,  a spus Emma Anderson.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Referitor la boala sa, Emma a făcut câteva dezvăluiri. O bună parte a vieții sale a fost „întreținută” cu medicamente. I s-a spus la un control de rutină că are nevoie urgent de un transplant de inimă.

„Practic, înseamnă că mușchiul din jurul inimii începe să crească prea gros”, a povestit Emma despre boala ei, pentru BBC

O bună parte a vieții sale a fost „întreținută” cu medicamente.

I s-a spus la un control de rutină că are nevoie urgent de un transplant de inimă.

 „M-am dus la controlul de rutină și mi s-a spus că s-a înrăutățit foarte tare și că nu mai puteam aștepta, trebuna să fiu pus pe o listă urgentă pentru că, practic, dacă părăsesc spital, nu mai aveam mult timp. Am ajuns să folosesc o pompă cu balon aortic care mi-a făcut  inima să bată pentru mine până când sperăm să facem un transplant. Și apoi, am primit un apel care ne spunea că era disponibilă o inimă de donator”,  a povestit femeia. 

Citește și: VIDEO- Cultura de lavandă, afacere de succes pentru o familie din comuna Ipotești

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Emma a făcut transplantul în aprilie 2022 la spitalul NHS Golden Jubilee din Clydebank, atunci când a fost diagnosticată pentru prima dată, i s-a implantat un defibrilator intern în piept, care a „declanșat”de trei ori anul trecut. Ea a spus că transplantul de inimă i-a schimbat viața și că a reușit să se căsătorească cu partenerul ei, Conner, în iulie anul trecut.

 „De la transplant, am o viață complet nouă acum”, a spus femeia. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si