In articol:
- Femeia s-a îndreptat către Facultatea de Mecanică de la Politehnică, în Timișoara
- Cum s-a hotărât Viorica să înceapă această facultate?
Viorica, o femeie de serviciu din Timișoara, are o poveste impresionantă de viață.
Viorica Pașcalău, pe numele ei complet, a decis într-o zi, în timp ce lucra ca femeie de serviciu la Facultatea de Muzică, să facă facultatea și să obțină o diplomă de Master în robotică.
Viorica și-a impresionat toți apropiații, mai ales pentru că a lucrat o viață întreagă pe post de femeie de serviciu.
Femeia s-a îndreptat către Facultatea de Mecanică de la Politehnică, în Timișoara
Dintre toate facultățile existente, Viorica s-a îndreptat direct către Facultatea de Mecanică Ea a obținut rezultate impresionante de-a lungul anilor de studenție.
Citește și: Ministerul Educației lansează un nou proiect. Ce se întâmplă cu elevii care lipsesc nemotivat
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
După terminarea celor 4 ani de facultate, Viorica a susținut lucrarea de licență la care a obținut nota 8, spre surprinderea profesorilor ei.
Apoi, a mai urmat o bucurie. Viorica a obținut, în urmă cu 7 ani, diploma de Master în „Sisteme Robotice cu Inteligență Artificială”.
Cum s-a hotărât Viorica să înceapă această facultate?
Viorica Pașcală și-a dorit să aibă parte de o experiență deosebite, mai ales atunci când și-a dat seama că matematica și fizica au rămas materiile sale preferate.
„M-am hotărât relativ târziu în legătură cu tema lucrării de licenţă. Ceilalţi colegi îşi aleseseră deja profesorul şi, automat, tema de licenţă. Eu am fost repartizată la cine a mai rămas. Aşa m-am ales cu tema lucrării mele. La început, am fost doi în echipă. Aşa ne repartizase profesorul, câte doi, la aceeaşi temă. Am luat opt, pentru că mă încurcasem la o întrebare adresată în timpul susţinerii. Am fost însă mulţumită”, povesteşte Viorica, potrivit cancan.ro
Citește și: Comandă online rechizite și accesorii pentru școală
Viorica spune că, odată ajunsă la master, a simțit că a rămas în urmă față de colegii care deja lucrau în domeniu.
„Am luat şase. Pentru că nu mă comparam cu restul. Ei lucrau în domeniu şi au adus lucrări pe care au putut să le aplice mult mai bine. Eu aveam la dispoziţie numai laboratoarele de la facultate”, a explicat aceasta.