Un român a rămas dator la fiscul german cu 180.000 de euro, după ce i-a fost furată identitatea de către un individ, plecat de multă vreme peste graniță.

Citește și: Noi scenarii discutate în Guvern. Pensie de 5.000 lei pentru toți românii în ianuarie și în alte luni din 2023!

Povestea lui Bogdan Iacob- cum a ajuns să fie dator fiscului german, neîncălcând legea

Bogdan Iacob este bucureșteanul care trăiește clipe de coșmar, de 3 ani de zile. Povestea de groază a început atunci când un individ român a plecat peste graniță, și-a însușit indentitatea lui Bogdan, cu nume, buletin și absolut toate datele sale personale.

Cu ajutorul datelor sale personale, individul aflat în străinătate și-a înființat o firmă în anul 2019, cu sediul în Essen, Germania. Societatea creată ilegal a acumulat în timp datorii foarte mari către statul german, iar administratorul ei, falsul Bogdan Iacob, nu a plătit taxele și impozitele aferente.

Autoritățile germane au demarat anchete, descoperindu-l pe evazionist. Totuși, anchetatorii au ajuns la adevăratul Bogdan Iacob: un bucureștean care nu mai fusese vreodată în Essen.

„Acea firmă are datorii de 180.000 de euro, motiv pentru care autoritățile din Germania m-au identificat pe mine ca fiind administratorul și, automat, cel care trebuie să plătească suma. Mi s-a pus poprire pe conturi de atunci și am primit prin poștă un plic de la fiscul din Essen din care reiese că datorez suma de 180.000

de euro”, a declarat Bogdan Iacob pentru adevărul.ro

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Anunț de la Ministerul Finanțelor despre taxele de anul viitor

Cine este bărbatul care s-a ascuns în spatele identității lui Bogdan Iacob

La finalul anului 2019, bucureșteanul a încercat să rezolve situația, făcând plângere la Poliția Municipiului București, pentru a reclama confuzia în urma căreia a ajuns dator statului german.

În luna aprilie a anului 2020, românul păgubit a fost lămurit de către autoritățile române că în spatele identității sale se ascunde un bărbat din județul Neamț, pe nume Cristian Ungureanu, în vârstă de 32 de ani.

„În urma interogării bazei de date INTERID s-a constatat faptul că datele de identitate ale numitului Iacob Marisu Bogdan figurează ca Alias utilizat de Ungureanu Cristian Iulian, persoana solicitată de autoritățile judiciare din Marea Britanie”,  se precizează în procesul verbal întocmit de ofițerii Poliției Capitalei.

Citește și: Salariu minim 2023: autoritățile au propus majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei

Bogdan Iacob are poprire pe salariu, în ciuda eforturilor sale

Chiar dacă bucureșteanul a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a se elibera de povara creată de individul din județul Neamț, fiscul german tot încearcă să-și recupereze banii de la el, fiind adevăratul posesor al identității cu care a fost înregistrată firma.

Bucureșteanul a declarat că, în timp ce autoritățile române și cele germane se chinuie în rezolvarea cazului său, are în continuare de suferit. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Acesta primește de luni bune un salariu  afectat de poprire și este nevoit să suporte diverse cheltuieli cu demersurile sale, peste 6.600 de lei fiind plătiți numai în dreptul cauțiunii puse de statul german.

Bărbatul se teme că și-ar putea pierde locuința, asupra căreia a fost instituită deja măsura sechestrului.

Citește și: Strigătul disperat al lui Matei Radu, un pensionar aflat în scaun cu rotile: „Măriți pensia sau dați-mi piciorul înapoi ca să mă pot descurca”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si