Sâmbătă, 10 iunie 2023, Alin era la muncă, atunci când un grup de copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani a intrat în apă. Într-o fracțiune de secundă, unul dintre ei, un adolescent în vârstă de numai 13 ani, a început să aibă probleme, fiind înghițit de valuri.

Curajosul român, care este angajat la un stabiliment balnear din apropiere, a văzut scena și a acționat fără să stea pe gânduri.

Acesta a intervenit imediat, cu toate că incidentul nu avea loc în raza lui de competență. În cel mai scurt timp posibil, salvamarul a parcurs aproximativ 50 de metri de la țărm, pentru a-l scoate pe băiat la suprafață.

În primă fază, adolescentul părea să fie semiconștient, iar datorită manevrelor rapide de resuscitare executate de salvamarul român, și-a revenit. „A înghițit multă apă, de aceea nu mai reușea să se ridice la suprafață”, a explicat Alin.

Povestea „îngerului mării”: Cine este românul care a devenit erou în Italia după ce a salvat un copil de la înec?

Citește și: Incident șocat din gelozie! Un bărbat i-a smuls cu dinții urechea unui trecător, după ce acesta s-ar fi uitat la soția lui

Mai mul, relativ recent, Alin a finalizat un curs de perfecționare a abilităţilor sale de salvare, acesta vizând chiar manevrele de după recuperarea în apă, printre care și resuscitarea gură la gură.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Datorită acestuia, micuțul a început să verse apa pe care o înghițise, apoi să tremure, ca reacție”, au explicat colegii românului.

Mai apoi, la fața locului au ajuns echipajele 118, care l-au transportat la spital pe băiatul de 13 ani. Intervenția a avut loc în regim de cod roșu. Din fericire, viața adolescentului se află acum în afara oricărui pericol și asta datorită intervenției prompte a românului.

Alin este deja un salvamar celebru în Italia

De-a lungul timpului, Alin Stoian a primit recunoașterea Primăriei din Roma, fiind decorat cu distincția „Natale di Roma” pentru numeroasele acțiuni de salvare efectuate ca salvamar în Italia.

În anul 2020, românul a salvat un băiat de 12 ani care se simțea rău în apă, iar în vara anului 2021, a intervenit pentru a salva un băiat de 15 ani care leșinase în apă. Chiar dacă aceste incidente nu s-au întâmplat pe plaja în responsabilitatea sa, Stoian a acționat fără ezitare pentru a proteja viețile celor aflați în pericol.

Povestea „îngerului mării”: Cine este românul care a devenit erou în Italia după ce a salvat un copil de la înec?

Citește și: Românul mutilat în Italia de bomba care i-a explodat în mâini va rămâne și fără un ochi

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Alin este considerat a fi adevăratul „Înger al mării”, susțin localnicii. Roberto, proprietarul stabilimentului Bahia, este de părere că ar fi nevoie de mai mulți îngeri ca românul nostru, mai ales pe plajele publice, acolo unde nu există supravegherea salvamarilor.

„Zona în care s-a petrecut incidentul face parte din plaja liberă alăturată stabilimentului nostru. Acolo nu există salvamari. Din fericire, în partea noastră, salvamarii erau vigilenți și Alin a intervenit imediat pentru a-l salva pe copil. Dar mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă acest incident ar fi avut loc pe o plajă îndepărtată de stabilimente supravegheate”, a explicat Roberto, potrivit jurnaliștilor de la Corriere della citta

Actul eroic al lui Alin Stoian subliniază nu doar necesitatea vitală a prezenței salvamarilor pe toate plajele, ci și importanța lor crucială în cadrul comunității.

Citește și: Caz halucinant într-un azil de bătrâni! O femeie s-a stins din viață după ce a fost tratată cu o pungă de mazăre congelată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si