Alexandru are o minte geniala si o pasiune innascuta pentru informatica.

La numai 5 ani, cand alti copii abia invatau lucrurile elementare,  baiatul instala singur primul sistem de operare. Cand le-a spus parintilor ce vrea sa faca, acestia au crezut ca glumeste.

Drumul lui Alexandru a inceput sa se contureze chiar de atunci, desi nimeni din familia sa nu avea o aplecare in domeniul informaticii.


A invatat mai intai sa umble pe calculator si apoi sa scrie de mana. Cu o ambitie uriasa a reusit rapid sa codeze. Totul, doar din ce vedea pe internet, fara ajutorul unui profesor. Absorbea informatia ca un burete, iar mintea lui incepuse sa faca deja conexiuni pe care altii le invatau abia la facultate.

Alexandru programa si in somn, ne spune el. Visa solutii la diferite probleme si chiar se trezea cu idei noi. Dupa o aplicatie care ii ajuta pe oameni sa afle punctele de interes ale orasului Oltenita, apar  inventiile revolutionare pentru sistemul de sanatate de la noi.
Marcat de disperarea parintilor care nu stiau incotro sa o apuce atunci cand el s-a imbolnavit,  tanarul creeaza "Bucharest Hospitals", aplicatia care contine o lista cu toate spitalele din Capitala si sectiile lor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Locul de muncă din România la care angajații lucrează doar 4 luni și sunt plătiți tot anul. Câți bani iau chiar și când nu lucrează- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Locul unde ideile prin viata este  biroul de-acasa al tanarului. Aici a conceput si o bratara inteligenta care masoara semnele vitale ale pacientilor. In plus, aceasta  ii ajuta pe medici sa acorde primul ajutor la timp. Bratara contine un cod  cu istoricul pacientului, iar daca acesta nu se simte bine, sunt alertate imediat unitatile de urgenta sau camera de garda.


Inventia  i-a adus medalia de aur la un concurs de aplicatii software, organizat de Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Reprezentantii unui spital privat din Capitala i-au propus sa lucreze impreuna, astfel incat bratara lui sa ajunga la bolnavi. Ar fi dovada lui Alexandru ca nu a muncit in zadar.

Pentru inventiile lui, Alex a primit o multime de diplome si medalii la concursuri nationale si internationale, iar anul acesta chiar titlul de cetatean de onoare al comunei Radovanu din judetul Calarasi. Performantele nu ii sunt recunoscute, insa,  si de sistem. Ministerul Educatiei ofera burse doar celor care participa la anumite concursuri.

Considerat un mic geniu in informatica, Alexandru uimeste si cu talentul lui de a canta la orga. Nici aici nu a avut nevoie de un mentor si nici de lectii de muzica. Asculta o piesa, iar dupa cateva repetari reuseste sa o reproduca.

Dar viitorul tot in domeniul IT si l-a ales. Viseaza sa lucreze intr-o companie mare, din Romania, tara la care inca spera ca se va face  bine si-l va lasa sa spuna in continuare…


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si