Fost ofiter criminalist in serviciul judiciar al Inspectoratului General al Politiei pana in 2000, cand a fost pensionat cu gradul de colonel, Traian Tandin a strans in cartile sale diverse cazuri la care a lucrat, documentandu-se temeinic si in legatura cu alte crime petrecute de-a lungul timpului in Romania. In randurile ce urmeaza va prezentam cazul criminalului Ion Covrig, prezicatorul care a omorat o femeie ca sa-si confirme faima, asa cum nota comisarul Tandin.

 

"De Craciun, in 1924, un batran de 70 de ani a ucis o femeie pentru a-si pastra faima de prezicator. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lui Ion Covrig din comuna Hida i se dusese vestea in tot judetul Salaj ca mare prezicator. In schimbul unor sume modeste, le ghicea multora viitorul, avand printre clienti indeosebi femei de la tara, mai dispuse sa ia in serios diferite "semne".(...) Dar in ultima vreme ghicitorul o scrantea tot mai des. Ajuns la varsta de 70 de ani, Ion Covrig vedea ca lumea il viziteaza tot mai rar, iar faima incepuse sa se cufunde in umbra.

Traind singur, neavand alte mijloace de a-si castiga existenta, batranul incepuse sa-si priveasca cu neliniste propriul viitor.

Intr-o zi din preajma Craciunului, Imre Bodola, o consateanca ramasa vaduva de mai multi ani, se gandi sa-si cerceteze soarta, sa afle daca nu-i vreun rost sa se recasatoreasca. S-a dus deci la Ion Covrig, prezicatorul. Avea incredere in prezicerile lui si, deopotriva, o speranta vaga o indrumase catre cercetarea zodiilor.

Dar....lucru de mirare: ghicitorul nu "citise" nici un semn bun privind viitorul ei, ba mai mult, cam stingherit, incercand sa-i vorbeasca pe ocolite, Ion Covrig ii facu prezicerea cea mai sumbra cu putinta: "Dumneata nu mai ai zile multe. In ajun de Craciun o sa ti se intample ceva cumplit. Bine-ar fi sa-ti pregatesti cele cuvenite pentru inmormantare!".  Imre Bodola pleca de la prezicator coplesita de spaima si, incercand sa evite inevitabilul, se hotari sa petreaca ziua la niste rude din satul vecin: se gandea ca acolo, intre ai ei, va fi oarecum la adapost", nota Tandin in cartea sa.

Numai ca, atunci cand au auzit pentru ce le viziteaza Imre, rudele au sarit cu gura pe ea si au linistit-o, asa ca femeia s-a intors seara acasa, increzatoare ca nimic nu i se poate intampla. Doar ca Ion Covrig avea alte planuri. "Spre asfintit, Covrig se strecura in casa vaduvei si se piti sub pat. Cand aceasta intra in casa, Covrig astepta pana o auzi sforaind, dupa care iesi binisor de sub pat si o sugruma. Biata femeie nici nu a apucat sa se zbata. A murit usor ca un pui de vrabie. La proces, mos Covrig a declarat ca a fost ultima lui sansa sa-si pastreze faima de prezicator. Adauga ca de altfel nu mai avea bani nici sa-si cumpere un pac de tutun", incheia Tandin povestea cazului, incheiat cu condamnarea la detentie pe viata pentru criminalul Covrig. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si