Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători din acest an. În această zi, creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului.

Sărbătoarea Crăciunului are loc pe data de 25 decembrie și, an de an, Moș Crăciun îi înveselește pe copiii din întreaga lume cu cadouri minunate. 

scrisoare catre mos craciun

Povestea lui Moș Crăciun

Moș Crăciun este, în percepția multor copii, bătrânelul cu barbă albă, lungă și deasă, care poartă ochelari rotunzi și se îmbracă în roșu, cu căciulă și cizme negre și care le aduce celor mai cuminți tot ceea ce își doresc în

noapte de 24 spre 25 decembrie. 

Moș Crăciun trăiește împreună cu soția sa la Polul Nord și, an de an, cei doi lucrează împreună pentru a le asigura tuturor copiilor din întreaga lume cele mai frumoase sărbători.

Citește și: Din ce dată se merge cu Steaua? Semnificația acestui colind

În plus, pe tot parcursul anului, Moș Crăciun are sarcina de a le construi copiilor jucării, cu ajutorul spiridușilor săi. Cei mici își fac scrisori cu dorințele pe care le au către Moș Crăciuni, scrisori pe care aceștia le trimit la Polul Nord. Așa, bătrânelul va ști ce cadouri să lase sub brad și cui.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sarcinile moșului nu se termină aici! El trebuie să livreze cadourile în întreaga lume într-o singură noapte, cu ajutorul saniei sale zburătoare trasă de reni. Se spune că Moș Crăciun are un praf magic care îl ajută să zboare și că el împrăștie praful magic deasupra renilor înainte de a porni la drum.

Moș Crăciun are mulți reni, dar cel mai iubit și cunoscut dintre ei este îndrăgitul Rudolph, al cărui nas a fost atins de magia incredibilă a Crăciunului și astfel s-a făcut roșu.

El îi conduce pe ceilalți 8 reni ai moșului: Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer și Vixen.

mos craciun

De ce aduce Moș Crăciun cadouri copiilor?

O legendă legată de Moș Crăciun ne spune că Maica Domnului, când a fost cuprinsă de durerile nașterii, i-a cerut lui Moș Ajun ajutorul. Acesta, însă, i-a spus că este prea sărac și a refuzat-o, însă a trimis-o la fratele său mai bogat, Moș Crăciun.

Atunci când a ajuns la casa lui Moș Crăciun, Maica Domnului a găsit-o pe soția acestuia, Crăciuneasa, căreia i-a cerut și ei ajutorul. Aceasta nu a stat mult pe gânduri și știind că soțul său este necredincios, nu a primit-o pe Maica Domnului în casă, ci a trimis-o în gradul vitelor pentru a naște.

Apoi, fără să îi spună soțului ei, Crăciuneasa a ajutat-o pe Maica Domnului să-L nască pe Iisus. 

Când Moș Crăciun a aflat despre ceea ce a făcut soția sa, el o pedepsește și îi taie mâinile. Ca printr-o minune, Maica Domnului a vindecat-o, lipindu-i mâinile la loc.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

mos craciun poveste cadouri

Citește și: VIDEO- Pregătiri pentru sosirea lui Moș Crăciun, chiar în atelierul de decorațiuni

Atunci când a văzut minunea, dar și faptul că în grajdul său S-a născut Iisus Hristos, Moșul se căiește și își cere iertare de la Dumnezeu, devenind „primul creștin”.

Legenda mai spune că Moș Crăciun s-a căit atât de mult, încât a doua zi a decis să-și împartă întreaga avere copiilor sărmani și, de atunci, an de an, în Ajun de Crăciun, Moșul călătorește în întreaga lume, cu sania sa trasă de reni, ducându-le copiilor de pretutindeni cadouri frumoase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si