El este Rafael Garay. Pentru publicul roman un ilustru necunoscut, insa pentru cel din Chile, este omul care dadea sfaturi pretioase despre cum sa faci economii. Statutul de vedeta din Chile l-ar fi ajutat sa faca o deturnare de fonduri de zeci de milioane de pesos.

Autoritatile romane spun ca economistul este banuit ca ar fi deturnat 105 mii de euro. Dar presa din Chile vorbeste de noua sute de milioane de dolari.

In calitate de reprezentant al unei companii, barbatul ar fi fugit cu toti acesti bani investiti de mai multe persoane.

Imediat dupa lovitura data, Garay a declarant ca este bolnav si ca se duce in Franta la tratament. Numai ca in realitate, a venit in Romania, la Brasov pentru a se casatori cu romanca pe care o cunoscuse intr-un club de noapte din Chile, dupa cum scrie presa de acolo.

In replica la lipsa de probe medicale, chilianul a venit cu explicatia sa: a sustinut ca in tara lui este persecutat politic si ca si-a mintit conationalii in legatura cu boala ca sa poata fugi.

Tot presa din Chile scrie ca, de fapt, barbatul are acasa o relatie stabila, iar tanara este insarcinata in sase luni! A fost retinut de politistii romani, insa, cand era la o cafea, la mall, cu iubita romanca.

Liviu Naghi, purtator de cuvant IPJ Brasov: „Colegii de la investigatii criminale au depistat ieri, intr-un mall din Brasov, un barbat de 41 de ani, dat in urmarire internationala de autoritatile din Santiago de Chile”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nimeni nu mai stie ce este adevarat si ce e minciuna despre Rafel Garay. S-au realizat chiar si documentare. Unul dintre ele si cel mai complex il descrie ca fiind un om cu personalitate dubla.

Pe de o parte este specialistul in economie care apare la televizor, de cealalta... sarlatanul acuzat de o frauda istorica, spun jurnalistii din Chile.

Prima infractiune de rasunet care le-a atras atentia autoritatilor este din 2007. Garay a fost implicat atunci intr-un accident de masina, dupa ce s-a urcat la volan beat crita.

Impreuna cu el in masina erau atunci si 3 balerine, iar alcoolul gasit in sange la analize avea cote alarmante.

Asta nu l-a impiedicat sa-si refaca viata rapid si, la 32 de ani, a devenit vice-rector la o universitate prestigioasa din Chile, se arata in documentar.

Insa cel mai probabil problemele pe care le avea cu el insusi i-ar fi cauzat o depresie. Se pare ca si-n legatura cu originile sale, Rafael a mintit, potrivit documentarului. Ar fi spus peste tot ca a fost un copil sarac, insa jurnalistii au descoperit ca si-a petrecut copilaria intr-un adevarat conac.

Apogeul minciunilor insa a fost atins atunci cand a spus ca ar fi facut cancer la creier dupa ce si-a salvat doi prieteni in dezastrul nuclear de la Fukushima.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Dupa scandalul legat de cancerul sau, Garay a spus ca pleaca la Paris pentru a se trata. Inainte de a fugi din tara, a mai fost o data, insa, in clubul preferat

Jurnalistii chilieni l-au cautat apoi peste tot, si pe camerele de supraveghere. Au descoperit ca s-a plimbat prin Thailanda, chiar si Paris, dar n-a ajuns niciodata la clinica unde spunea ca va merge.

In iulie, in capitala Frantei, era cu iubita romanca pe care o prezenta pe maria, drept iubita lui rusoaica.

In acest moment, chilianul se afla in arest la domiciliu pentru 20 de zile. Autoritatile romane asteapta, intre timp, sa primeasca cererea de extradare din partea autoritatilor din Chile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si