Yuichiro Miura a ajuns în vârful Muntelui Fuji în jurul orei locale 07:20 și a ținut morțiș să își exprime recunoștința pentru persoanele care i-au susţinut și i-au fost alături în această acțiune. Muntele Fuji are o altitudine de 3.776 de metri și este cel mai înalt vârf din Japonia. Acesta reprezintă o destinație vedetă pentru drumeții, dar puține persoane, mai ales de vârste înaintate precum alpinistul încearcă să urce.

Povestea lui Yuichiro Miura, alpinistul japonez care la 90 de ani a urcat în scaun cu rotile în vârful Muntelui Fuji

Povestea lui Yuichiro Miura, alpinistul japonez care la 90 de ani a urcat în scaun cu rotile în vârful Muntelui Fuji

A reușit să ajungă în vârful Muntelui Fuji în scaun cu rotile

În ciuda problemelor de sănătate, Yuichiro Miura, a urcat pe Muntele Fuji. În luna iunie a anului 2020, atunci când avea 87 de ani, alpinistul a fost internat opt luni pentru a trata un hematom spinal epidural spontan care i-a comprimat nervii de la nivelul gâtului şi i-au provocat paralizia membrelor inferioare și superioare.

În anul 2013 alpinistul a fost numit cea mai în vârstă persoană care a cucerit Muntele Everest, când avea vârsta de 80 de ani. A fost dorița sa să urce pe Muntele Fuji ca mijloc de reabilitare. „ Mulţumesc tuturor. Mi-am putut îndeplini dorinţa de a ajunge pe vârf. Este minunat", a declarat alpinistul, potrivit  Agerpres.  

Aflat în scaunul său cu rotile special pentru a face alpinism, Yuichiro Miura și-a început ultima parte din drumeția sa joi, în jurul orei locale 05:15.

Având ajutorul grupului său care i-a tras scaunul în sus, bărbatul a atins vârful aproximativ două ore după: „ Am reuşit să urc cu tovarăşi distractivi. Priveliştea a fost atât de uimitoare încât nu o voi uita niciodată", a spus el.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Citește și: Țara aliată cu Rusia lui Putin a lansat două rachete balistice. Lumea, pe un butoi cu pulbere

Povestea lui Yuichiro Miura, alpinistul japonez care la 90 de ani a urcat în scaun cu rotile în vârful Muntelui Fuji

Povestea lui Yuichiro Miura, alpinistul japonez care la 90 de ani a urcat în scaun cu rotile în vârful Muntelui Fuji

Aproape 40 de elevi de la Clark Memorial International High School, unde bărbatul este director onorific, l-au întâmpinat pe alpinist la sosirea pe vârf. El este cunoscut pentru faptul că a coborât pe schiuri pe Muntelui Fuji, în anul 1966, având ajutorul unei parașute care a făcut mai înceată alunecarea.

Când avea 70, 75 şi 80 de ani în anii 2003, 2008 şi 2013 Yuichiro Miura a atins vârful Muntelui Everest, care are o altitudine de 8.848 de metri.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un asteroid de 10 ori mai mare decât roca spațială care a ucis dinozaurii a aruncat cea mai mare lună a lui Jupiter de pe axa sa- antena3.ro

Teiichi Igarashi este cea mai bătrână persoană care a ajuns pe vârful Muntelui Fuji care avea 101 ani şi 10 luni în acel moment în anul 1988, spune o asociație care se ocupă de certificarea recordurilor naționale din Japonia.

Citește și: VIDEO. Un piton lung de 5 metri a coborât de pe acoperișul unei case. Momente de groază într-un cartier


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si