Să facem cunoștință cu Dragoș, un băiețel în vârstă de 10 ani cu un talent uluitor: copilul pictează aproape la fel de bine precum marii maeștri ai artei românești și își dorește cu ardoare să le calce pe urme.

Citește și: VIDEO- Sharon Stone, actrița devenită pictoriță. „Îmi place să pictez la scară mare și această senzație mi-a declanșat ceva”

„Cum te gândești că o să mixezi partea asta de jos cu aia de sus? Bună întrebare. Mă gândesc să pun mai verzui pe aici și să mai deschid culoarea.”

S-a îndrăgostit de pictură pe când avea numai 5 ani, iar de atunci este aproape nedespărțit de sevalet și de setul de culori.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Alina Pocian, coordonatoarea atelierului de pictură: „Este talentat, știți că se spune că degeaba te naști cu talent dacă nu îl cultivi și poți să faci o mare talent dintr-o pasiune. Deci dacă lucrează și perseverează, e important să nu renunțe, și asta e ceea ce face Dragoș.”

Inspirația lui Dragoș Dobocan este natura

Pentru băiețelul de 10 ani, arta este modul în care se poate exprima cel mai bine.

Tablourile sale sunt în mare parte reproduceri din natură, căci pentru Dragoș aceasta reprezintă principala sursă de inspirație.

Dragoș Dobocan, pictor: „Atunci când pictez mă gândesc la peisaje și la ce am văzut. Mă simt foarte bine când pictez, că mă pot exprima pe pânză.”

De altfel, primii pași pe drumul succesului au fost deja făcuți, căci Dragoș a avut parte de o experiență la care alți pictori cu state vechi, doar visează: a fost invitat să își expună lucrările în cadrul unei expoziții inedite, organizate la Muzeul Luvru, din Paris.

Iar performanțele au continuat, căci a fost și unicul copil dintre expozanți care a reușit să vândă un tablou.

Crina Dobocan, mama lui Dragoș: „O franțuzoaică, care a insistat foarte mult să un peisaj de primăvară, și prima oară a plâns efectiv, a zis că el nu poate să se despartă de pictura lui. Doamna respectivă a spus că îl lasă să se gândească, a făcut o tură prin târg și a revenit.”

Dragoș Dobocan, pictor: „M-au primit frumos, pentru că eram cel mai tânără persoană de acolo. I-am întrebat cum au reușit să facă acele lucrări, cum au reușit să le realizeze, în ce tehnică au pictat.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dragoș are în palmares peste 150 de lucrări și multiple expoziții organizate în Oradea, Cluj-Napoca sau Sinaia. Însă puștiul nu se oprește aici, căci a fost deja invitat să își expună lucrările și în alte țări precum Dubai, Argentina sau Republica Dominicană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si