Visul Andrei a devenit realitate în Japonia. Yashibe este restaurantul româncei care a devenit un loc în care se adună oaspeți din diferite colțuri ale lumii.

Afacerea s-a pus pe picioare acum câțiva ani, și se bucură de un succes uriaș în Japonia, atât în rândul românilor din Asia, cât și al străinilor. Însă, relativ recent, Andra a deschis o nouă locație. Anunțul a fost făcut până chiar și în România, de către Rodica Grosu, mama tinerei, o interpreta de muzică populară din Iași.

Povestea româncei care a dat lovitura în Japonia. A deschis un restaurant tradițional românesc și și-a văzut visul devenind relitate

Citește și: O mamă își caută cu disperare băiatul dat dispărut în urmă cu doi ani: "A zis că-și face un viitor"

Artista a distribuit pe rețelele de socializare o postare făcută de pagina oficială a restaurantului. Mama Andrei i-a îndemnat pe românii care călătoresc să nu ezite să oprească la restaurantul fiicei sale și a felicitat-o pentru reușită. 

„Restaurantul „YASHIBE" din Japonia al fiicei mele Grosu Andra-Ștefānica vă așteaptă în noua locație! Urmăriți video! Felicitări draga mamei și mult succes!”,  a fost mesajul transmis de interpreta de muzică populară.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Andra menține vie legătura sa cu meleagurile părintești prin intermediul restaurantului

La Yashibe sunt servite mâncăruri tradiționale românești, iar în meniu se găsesc preparate precum sarmale, mici, fasole cu cârnați, salată de boeuf, salată de vinete, icre, cârnați de casă, ciorbe și borșuri cu afumătură. Mai mult, românca noastră a remarcat că japonezele iubesc să îmbrace ia tradițională, la evenimentele importante toți angajații fiind îmbrăcați în costum național românesc cu scopul de a transmite o imagine completă a țării natale.

Povestea româncei care a dat lovitura în Japonia. A deschis un restaurant tradițional românesc și și-a văzut visul devenind relitate

Citește și: VIDEO: Imagini emoționante cu un cuplu de bătrâni în curtea spitalului

În urmă cu o săptămână, Andra a organizat un eveniment dedicat iei românești:

„Vreau să celebrez fermecătoarea bluză românească, cunoscută și sub numele de "ie"! Această îmbrăcăminte tradițională rafinată este o adevărată reflectare a moștenirii și a măiestriei bogate a României. Haideți să ne scufundăm împreună în povestea sa captivantă!”, a fost mesajul postat de Andra pe pagina de Facebook a restaurantului.

Restaurantul Yashibe este a oua casă a Andrei, prin care menține legătura cu România prin mâncare, iar clienții fiindu-i deja prieteni.

Japonezii arată interes pentru cultura românească

Andra își amintește cum, atunci când japonezii auzeau cuvântul „România”, spuneau în gura mare nume celebre precum Nadia Comăneci, Ceaușescu, Hagi sau Dracula. Ea se străduia să le explice că România înseamnă mult mai mult decât aceste figuri celebre. Andra Grosu subliniază că mulți japonezi manifestă interes față de cultura românească, explorând diverse aspecte precum gastronomia, vinurile, istoria și muzica.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Povestea româncei care a dat lovitura în Japonia. A deschis un restaurant tradițional românesc și și-a văzut visul devenind relitate

Citește și: Eneli, povestea succesului în muzică, spusă la "Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat": “Nu o să uit niciodată trenul de cinci și jumătate dimineața…”

Cu pasiune, Andra pregătește mâncăruri care sunt savurate de oaspeți japonezi, francezi, americani și chiar de românii aflați la mii de kilometri distanță de casă. În timp ce se bucură de deliciile culinare, aceștia au ocazia să descopere și portul tradițional românesc.

Citește și: Fiul milionarului care se afla la bordul submersibilului Titan, nu trebuia să fie acolo. Mama sa a fost cea care i-a cedat locul: "Şi-a dorit mult, amândoi erau încântaţi"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si