Acum doi ani, Melinda a aflat de meseria de doula de la niste colege de facultate si a decis ca asta isi doreste sa faca. Astfel, absolventa de Asistenta Sociala s-a dus la Budapesta si a urmat cursurile de doula. Acolo a invatat cum functioneaza psihologia nasterii si care sunt nevoile emotionale ale femeii in travaliu, cum sa comunice cu viitoarea mama, cum sa ii ofere confort in travaliu si sa ofere sprijin in alaptare.



„Doula este femeia apropiată ţie, competentă, înţeleaptă şi calmă, care însoţeşte gravida în sala de travaliu şi în sala de naşteri, pentru ca spaţiul să devină unul cald, familiar. Simpla ei prezenţă este uneori suficientă pentru a scădea nivelul de adrenalină şi a ajuta mama să nască frumos. Ea nu îi va spune niciodată medicului sau moaşei ce trebuie să facă. Treaba ei este să ofere susţinere fizică şi morală, să fie un alint al durerilor femeii, care să poată trece peste tot acest proces de suferinţă fizică fără medicaţie, doar cu masaj, cu tehnici de respiraţie, cu încurajări, vorbe bune şi mângâieri, cu comprese calde sau reci”, explică Melinda Torok, pentru adevarul.ro.

„Trebuie să ştii în ce fază este naşterea. Din punct de vedere sentimental, acest proces are trei faze. În prima, femeia simte entuziasm; când durerile se amplică, intervine teama, pentru ca înainte de expulzie, când este vlăguită, să simtă deznădeje. Iar doula va interveni în funcţie de fiecare fază în parte ”, a mai spus ea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si