Bărbatul, în vârstă de 74 de ani, își plimba nepotul prin parc în momentul în care i s-a făcut rău și a căzut la pământ. La ora 16:56, într-un parc din orașul Gherla a avut loc teribilul incident. Bunicul a agonizat timp de o oră, lângă nepotul său de 4 ani și lângă ceilalți trecători care l-au resuscitat.

Povestea șocantă a bunicului care a murit în timp ce își plimba nepotul în parc

Citeste si: Caz nemaiîntâlnit în Iași: ce au descoperit medicii în ochiul unei paciente de 84 de ani

O mamă care trecea prin zonă a fost surprinsă de camerele de filmat, în timp ce încerca să-l liniștească pe copil. L-a luat în brațe pe nepotul bărbatului și apoi a sunat la 112. Primele manevre de resuscitare au fost efectuate de un tânăr ce deține un magazin alimentar în apropiere.

Povestea șocantă a bunicului care a murit în timp ce își plimba nepotul în parc

„Eu cu o mână îi făceam manevrele la omul căzut, cu cealaltă mână am luat telefonul şi am iniţiat un nou apel. La următorul apel pe care l-am făcut am fost puţin mai ferm, am rugat o doamnă: Vă rog frumos să rămâneţi cu mine la telefon, spuneţi-mi exact ce am de făcut.” a declarat Zoltan Petrovici, unul din martorii evenimentului.

Mai mulți oameni s-au chinuit minute bune să-l resusciteze, iar timp de o oră doar o mașină de poliție a ajuns la fața locului, care însă nu a putut face nimic.

„Timpul trecea. Din fericire, omul a început să dea deja semne, şi-a revenit, a deschis ochii, a început să respire, i-am dat chiar şi apă.” a continuat același martor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Există doar cinci autosanitare care deservesc zona oraşelor Dej şi Gherla cu o populaţie totală de peste 100 de mii de oameni. În timpul apelului la 112 efectuat de martor, toate cele cinci ambulanţe interveneau deja la alte cazuri.

Povestea șocantă a bunicului care a murit în timp ce își plimba nepotul în parc

Citeste si: Un tren de călători a luat foc în mers. Aproape 100 de pasageri se aflau în vagoane

„Toate ambulanţele erau la urgenţe, repet. Nu la cumpărat cartofi, nu la altceva. Erau la urgenţe şi chiar serioase. Imediat s-a dat la prima ambulanţă liberă.” a transmis directorul SAJ Cluj, Horea Simu.

Prima ambulanță disponibilă sosea dinspre Cluj-Napoca, iar până la Gherla, la o oră de vârf în trafic, a făcut 39 de minute.

Medicii au ajuns la fața locului și au constata decesul bărbatului de 74 de ani.

„Făceam cu schimbul resuscitarea. Probabil că dacă ajungea la timp, în 20 de minute, ambulanţa, atunci puteam să salvăm o viaţă.” a afirmat Tunde Petrovici, un alt martor prezent la incident.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Traficant de droguri, prins în flagrant când încerca să vândă marfa

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă spun că au cerut, de mai multe ori, la Ministerul Sănătăţii suplimentarea personalului şi a maşinilor de intervenţie. Aproape 4% din totalul apelurilor la 112 din toată ţara se înregistrează în judeţul Cluj, iar medicii şi asistenţii nu mai pot face faţă solicitărilor.

„De multe ori, s-au întâmplat cazuri grave, la accident, când la coordonare au zis dacă cazul era stabil, să lăsăm pacientul şi să fugim repede la accident.” a spus asistentul de pe ambulanţa Gherla, Emeric Vincze.

Conform statisticilor, Serviciul de Ambulanţă este, de la an la an, tot mai sărac, iar în România există în prezent un număr redus de maşini de Salvare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si