Close sidebar
Close sidebar

Povestirile lui Neagu Djuvara: "M-am indragostit nebuneste. Era virgina la 26 de ani!"

"444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara", aparuta la Editura Humanitas, este cartea in care s-au adunat amintirile vieţii unui centenar, un om deosebit, un intelectual rasat, un domn, in adevaratul sens al cuvantului, un om de care nu ai cum sa nu te indragostesti, Neagu Djuvara.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Dintre amintirile depanate de Neagu Djuvara, se remarca un episod petrecut in 1944, cand anti- Don Juan-ul convins, asa cum se autocaracterizeaza, insurat de sapte ani, si cu un copil, s-a indragostit nebuneste de o prietena din copilarie.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

"Pe Mia am regasit-o la putin timp dupa sosirea mea accidentala la Stockholm a doua zi dupa 23 august ’44... Descopeream parca o alta femeie, de o frumusete si de o distinctie nebanuite, insotite de o inteligenta subtila, aproape stranie.

M-am indragostit nebuneste... Ea s-a lasat incet ademenita, apoi fierbinte, dar era, la 26 de ani, virgina, iar eu nu ma putem hotari sa-mi tradez sotia ramasa in tara sub ocupatie.
 

Si au trecut astfel saptamanile, poate chiar doua luni de pasionate imbraţisari si framantari, pana s-a intamplat inevitabilul: a furat-o altul, mai nebun, mai hotarat, un tanar pictor danez...

Era chiar nebun: pe cand ii facuse Miei curte la Copenhaga, fara succes, intr-o seara, cand s-a intors ea de la birou, si-a gasit mobilele odaii aruncate pe geam in strada! Asta-i genul de tipi care cuceresc femeile delicate... N-am avut in toata viaţa mea un sentiment mai aprig de durere si disperare ca in acele saptamani de cumplita gelozie dupa aflarea nefericirii mele", scrie Neagu Djuvara.

Sursa: 3dots.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI