In articol:
Prăjitură cu caise. Mai jos ți-am pregătit o rețetă extrem de delicioasă și rapidă cu caise!
Rețetă prăjitură cu caise
Ingrediente:
- 500 grame de caise
pentru aluat:
- 5 ouă
- 50 grame de unt
- 50 grame de zahăr
- 1 pahar cu lapte
- 225 grame de făină
- un praf de copt
pentru
- 300 grame de smântână
- 2 linguri de făină
- 3 ouă
- 200 grame de zahăr
Mod de preparare:
Citește și: Tartă cu căpșuni. Un desert savuros pentru zilele călduroase de vară
Se freacă bine untul împreună cu zahărul.
Subțiază compoziția cu restul de lapte. La sfârșit, se pun albușurile bătute spumă și amestecă de sus în jos.
Între timp se pregătește crema. Se amestecă smântâna cu făina, după care se adaugă gălbenușurile, zahărul și albușurile bătute spumă.
Se pune aluatul în tavă și se așază deasupra jumătățile de caise. Peste acestea se toarnă crema și se lasă totul la cuptor pentru 45 de minute.
Această prăjitură poate fi preparată cu orice fruct, fie el de sezon sau nu.
Poftă bună!
Beneficiile caiselor
Caisele reprezintă o sursă bogată de antioxidanți, care pot preveni și încetini procesele de îmbătrânire celulară. Aceste fructe reduc riscul de boli cronice, precum bolile cardiovasculare, diabetul sau chiar anumite tipuri de cancer.
Citește și: Brânza topită: perfectă pentru sendvișurile copilului tău
Fibrele din caise ajuta la menținerea sănătății tractului digestiv și la prevenirea constipației.