Prajitura de castane, un desert gustos si foarte simplu de gatit! Aveti nevoie doar de cateva ingrediente
Dacă tot a venit toamna, să ne bucurăm de ea şi în farfurie! Aromată, rapidă şi simplă, prăjitura de castane este un desert pe cât de gustos, pe atât de simplu de pregătit. În doar câteva minute, puteţi pregăti cel mai bun desert de sezon! ##VIDEO26108##
Fierte sau prajite, adaugate in supe sau in umpluturi, castanele sunt vedetele sezonului si pe buna dreptate! Au vitaminte multe si sunt lipsite de colesterol. Daca v-am convins, ei bine, pentru cea mai gustoasa prajitura cu crema de castane, aveti nevoie de doar cateva ingrediente: castane, biscuiti, unt, mascarpone, zahar praf, gelatina oua si smantana de casa.
„Castanele le-am crestat, le punem in cuptor la prajir, altfel pusca, apoi o sa le lasam la racit”, explica bucatarul.
Cat se rumenesc castanele, va puteti ocupa de blat. Rupeti biscuitii traditionali in bucatele mici, adaugati doua linguri de zahar si apoi untul topit.
Dupa ce ati invartit bine amestecul, puneti-l intr-o tava- de preferat una la care puteti sa desfaceti la final peretii laterali. Ocupati-va apoi de crema prajiturii!
Adaugati zaharul pudra si amestecati usor.
Puneti apoi si castanele coapte si taiate marunt, iar la final gelatina. Amestecul se toarna peste blatul din biscuiti si se pune la frigider pret de 3 ore.