In articol:
- Prăjitură de toamnă: Tartă cu prune și cremă de vanilie
- Ingrediente blat:
- Ingrediente pentru crema de vanilie:
- Ingrediente umplutură:
- Mod de preparare:
Prăjitura de toamnă cu blatul fraged, crocant și prunele aromate ne încântă de fiecare dată, mai ales în sezonul de toamnă.
Iată o idee de r ețetă delicioasă de tartă cu prune și cremă de vanilie, pe care să o pregătești toamna aceasta, pentru cei dragi!
Prăjitură de toamnă: Tartă cu prune și cremă de vanilie
Ingrediente blat:
Făină 250 g
Praf de copt 7 g
Zahăr 100 g
Ouă 1 buc
Unt 130 g
Esență de vanilie
Ingrediente pentru crema de vanilie:
Lapte 500 ml
Gălbenuș de ou 2 buc
Zahăr 200 g
Amidon 80 g
Esență de vanilie
Smântână lichidă 200 ml
Ingrediente umplutură:
Prune 600 g
Zahăr 1 lingură
Opțional pentru decor zahăr pudră
Citeste si: Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi: Iată cât de simplu se prepară
Mod de preparare:
Începeți să pregătiți mai întâi crema de vanilie. Astfel, puneți într-un castron 200 g de zahăr și 80 g amidon de porumb și amestecați cu un tel.
Adăugați 2 gălbenușuri amestecate cu o furculiță, după care adăugați 500 ml lapte.
Amestecați totul bine cu telul sau mixerul, până se omogenizează.
Citeste si: Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă
Mai apoi trebuie să puneți compoziția într-o cratiță și amestecați continuu la foc mic. Așadar, când începe să se întărească amestecați energic pentru a se omogeniza.
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
Atunci când devine omogenă și tare, opriți focul. Adăugați esența de vanilie și transferați crema într-un bol.
Acoperiți cu folie de plastic lipită pe suprafața cremei.
Citeste si: Gem de gutui: Rețeta tradițională a bunicii
Trebuie să o puneți la frigider 1-2 ore să se răcească. Într-un castron puneți 250 g de făină cu 7 g de praf de copt și 100 g de zahăr.
Pasul următor: adăugați 130 g de unt la temperatura camerei, 1 ou și esență de vanilie și amestecați cu un mixer până se omogenizează bine.
Păstrați deoparte 1 lingură mare de aluat, presărați puțină făină și frământați cu mâna restul de aluat până devine omogen.
Într-o tavă de tort, tapetată cu hârtie de copt întindeți, bine cu palmele, aluatul frământat. Urcați aluat pe marginea formei 1-2 cm.
Scoateți crema de vanilie din frigider și adăugați 200 ml de frișcă lichidă. Amestecați cu un mixer pentru 3-4 minute.
Apoi, turnați crema de vanilie in tavă peste blat. Întindeți uniform.
Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro
Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro
Curățați 600 g de prune. Tăiați prunele în două și apoi crestați-le.
Așezați prunele uniform, în tavă, peste crema de vanilie.
Citeste si: Tartă cu caise: Reţeta pe care trebuie să o încerci!
Sfărâmițați cu mâna aluatul pus deoparte și distribuiți uniform în tavă peste prune.
Băgați tarta la cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius pentru 1 oră. Scoateți tarta din cuptor și lăsați să se răcească complet, după care serviți. Poftă bună!