Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Prânz în stil asiatic: Chef Mihai Vasile ne-a pregătit o rețetă delicioasă de caracatiță cu piure de cartofi dulci

Este vară și căutăm să mâncăm tot felul de preparate cât mai ușoare, potrivite sezonului. Așa că, astăzi am vrut să aflăm cum se pregătește un prânz în stil asiatic de la chef Mihai Vasile.

Redactia Stirile Kanal D,

Prânz în stil asiatic: Chef Mihai Vasile ne-a pregătit o rețetă delicioasă de caracatiță cu piure de cartofi dulci 

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mihai Vasile, bucătar: „O să începem cu rulou cu somon și avocado și vom termina după cu un piure de cartofi dulci cu caracatiță. Avem ton, avocado, orez special pentru sushi, un tentacul de caracatiță, castraveți și pentru sushi, ginger.”

Cu ingredientele pregătite, chef Mihai Vasile trece la prepararea unei rețete delicioase.

Mihai Vasile, bucătar: „Luăm orezul, îl întindem. Acestea sunt niște alge care sunt coapte. Deasupra o să punem susan, pentru că avem nevoie de grăsimi bune, folosim avocado și somon.”

Cu multă îndemânare datorită experienței, bucătarul pregătește ruloul și îl porționează apoi la dimensiunea potrivită, în mai puțin de 30 de secunde.

Dacă nu sunteți fani ai somonului, pentru sushi se poate folosi orice fel de pește.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu și-a văzut copiii! Cum a decurs prima întâlnire cu băieții, după moartea lui Silviu Prigoană- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: Bunica Gherghina din Teleorman, vedetă pe TikTok, va juca în noul film „Nosferatu”, alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Alina Laufer sare în ajutorul gospodinelor. Rețetă simplă și delicioasă de tacos

Mihai Vasile, bucătar: „Ton seabass, în special orice pește proaspăt și după legume. Putem încerca cu absolut toate tipurile de legume care ne plac și sunt bune de mâncat așa, nu gătite. Există și variante cu brânză pentru cei care nu mănâncă crud.”

Caracatița trebuie fiartă în prealabil 20 de minute, apoi se pune pe plită

Odată ce gustarea este gata, chef Mihai Vasile trece la următorul preparat. Caracatița cu piure din cartofi dulci. Aici caracatița trebuie fiartă în prealabil 20 de minute, apoi se pune pe plită.”

Mihai Vasile, bucătar: „Punem caracatița la gătot pe plită, o asezonăm cu sare și piper.

O lăsăm 2 minute pe fiecare parte și va fi gata.”

Între timp se fierb și cartofii dulci tăiați bucăți din care se va face un piure clasic, cu sare, unt și lapte pentru un gust deosebit. Astfel că, avem un preparat asiatic plin de savoare, pregătit în mai puțin de o jumătate de oră, care va răsfăța patilele gustative și ale celor mai pretențioși pofticioși.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI