In articol:
Mihai Vasile, bucătar: „O să începem cu rulou cu somon și avocado și vom termina după cu un piure de cartofi dulci cu caracatiță. Avem ton, avocado, orez special pentru sushi, un tentacul de caracatiță, castraveți și pentru sushi, ginger.”
Cu ingredientele pregătite, chef Mihai Vasile trece la prepararea unei rețete delicioase.
Mihai Vasile, bucătar: „Luăm orezul, îl întindem. Acestea sunt niște alge care sunt coapte. Deasupra o să punem susan, pentru că avem nevoie de grăsimi bune, folosim avocado și somon.”
Cu multă îndemânare datorită experienței, bucătarul pregătește ruloul și îl porționează apoi la dimensiunea potrivită, în mai puțin de 30 de secunde.
Citește și: VIDEO- Alina Laufer sare în ajutorul gospodinelor. Rețetă simplă și delicioasă de tacos
Mihai Vasile, bucătar: „Ton seabass, în special orice pește proaspăt și după legume. Putem încerca cu absolut toate tipurile de legume care ne plac și sunt bune de mâncat așa, nu gătite. Există și variante cu brânză pentru cei care nu mănâncă crud.”
Caracatița trebuie fiartă în prealabil 20 de minute, apoi se pune pe plită
Odată ce gustarea este gata, chef Mihai Vasile trece la următorul preparat. Caracatița cu piure din cartofi dulci. Aici caracatița trebuie fiartă în prealabil 20 de minute, apoi se pune pe plită.”
Mihai Vasile, bucătar: „Punem caracatița la gătot pe plită, o asezonăm cu sare și piper.
Între timp se fierb și cartofii dulci tăiați bucăți din care se va face un piure clasic, cu sare, unt și lapte pentru un gust deosebit. Astfel că, avem un preparat asiatic plin de savoare, pregătit în mai puțin de o jumătate de oră, care va răsfăța patilele gustative și ale celor mai pretențioși pofticioși.